Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan başkanlığında 10. Meslek Grubuna mensup üyeler ile gerçekleşen toplantıda müzakere edilen kent sorunlarına ilişkin çözüm önerileri kapsamında, meslekî ortak aklı daha efektif işletecek misyon ortaklıklarını hayata geçirmek amacıyla Mimarlar ve Mühendisler Platformunun kurulması kararlaştırıldı.

Elazığ'ın sürdürülebilir sosyo-ekonomik yaşam dinamiklerini müzakere etmek ve yenilikçi çözüm önerileri geliştirmek üzere istişarelerde bulunmak amacıyla toplanan Elazığ TSO 10. Meslek Grubu Üyeleri, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, mevcut Mimarlar Odası Başkanı Kâzım Sanaç ve önceki dönem Başkanı Mithat Coşkun'un yanı sıra Elazığ'da faaliyetlerini sürdüren mühendis ve mimarların katılımıyla gerçekleşen istişare süreci sonunda, etkin çözüm için koordine iş birliğinin ilk adımlarını attı.

Şehirdeki mimarların ve mühendislerin çözüm odaklı eşgüdümünü içeren Mimarlar ve Mühendisler Platformunun kurulması üzerine uzlaşı sağlanarak; Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Parlakyıldız, Mimar Fatih Baltacı ve Mimar Mehmet Ali Tatar'ın dönem sözcüleri olarak atanmasında karar kılındı.

 

 

Toplantıdan çıkan fikrin önemine dikkat çeken Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı İdris Alan, "Şehrimizin geleceğine dair çözüm arayışlarındaki sorumluluk paylaşımını yalnızca yönetim organlarıyla sınırlandırmadan demokratik bir katılım kültürü esasına göre yeniden planlıyoruz. Mimarlar ve Mühendisler Platformu önerisi bu anlamda şehrimizin iktisadi, ticari, kültürel, çevresel ve sosyal yönden kalkınması için umut verici bir adım. Şehrimizin lokomotif Sivil Toplum Kuruluşu olan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu tarz girişimlerin her daim yanındayız. Yönetimimizle, Meclisimizle ve Meslek Grubu Komitelerimizle göreve başladığımız günden itibaren sürekli çalışıyoruz.  Mimarlar ve Mühendisler Platformunun sözcülerinden biri de Yönetim Kurulu Üyemiz ve 10.Meslek Komitesi Başkanı Nurettin Parlakyıldız oldu. Elazığ’ı bir adım ileri taşımak için atılan her adıma desteğimiz daim olacaktır. Bu vesile ile düzenlenen toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, amaçlarında muvaffakiyet diliyorum." dedi.

 

 

Kurulan platform hakkında değerlendirmelerde bulunan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Parlakyıldız, “Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı değerli büyüğümüz Sayın İdris Alan’ın öncülüğünde şehrimize katkı sağlacak bir platform kurduk. Mimar ve Mühendislerden oluşan topluluğumuz, problemlerimizi belirleyip, aksiyon alarak üst yapılara hızlıca aktarmamızda ve bu alanda faaliyetlerini sürdüren firmalarımıza daha rahat çalışma ortamı sağlamak amacıyla kuruldu. Platformun kurulmasında büyük gayret gösteren ve dönem Sözcülüğünü birlikte yürüteceğimiz Mimar Fatih Baltacı ve Mimar Mehmet Ali Tatar'a teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

Platformun kurulma gereklerini anlatan Mimar Fatih Baltacı, Elazığ'ın sürdürülebilir kalkınma sorunlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "Küresel dünyada Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları başlığında kolektif bir eylem planı olarak hayata geçen kurtarma projesi, yerel düzlemde Elazığ'ın geleceğini de kapsamına alıyor. Şehrimizin sürdürülebilir geleceğini inşa etmek için öncelikle sürdürülebilirlik kavramının konsept ve uygulama olarak bir farkındalığa dönüşmesi ve bu farkındalığın da yönetsel aklın temsilcilerinde tecelli etmesi gerekiyor. 'Gelecek nesillerin öz ihtiyaçlarını karşılama kapasitesinden ödün vermeden bugünün ihtiyaçlarını karşılamak' anlamına gelen sürdürülebilir kalkınma, şehrimizin gelişim alanlarına entegre etmemiz gereken bir kavram. Mimarlar ve Mühendisler Platformu, Elazığ'ın öncelikli sürdürülebilir kalkınma alanları için gerekli olan çözümler için iki seçkin meslek grubunun koordineli hareket etmesini sağlayacak.”dedi.