HABER: VEDAT YETİK
Elazığ'da hizmet veren meslek okullarında, eğitimin yanı sıra hummalı bir üretim faaliyeti yürütülüyor.
Öğretmenlerin ve öğrencilerin işçi gibi çalıştığı okullarda dezenfektan, maske, sıra, masa, dolap, kütüphane ve öğretmen kürsüleri gibi malzemeler üretiliyor.
Birinci sınıf işçilik yapılarak üretilen donanım malzemeleri, Elazığ başta olmak üzere doğu ve güneydoğu bölgelerindeki okullara ihale usulü ile satılıyor.
Kentin köklü eğitim kurumlarından biri olan Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde sadece 8 ayda üretilen ürünlerin satışından 2 Milyon TL'nin üzerinde gelir elde edildiği açıklandı.
18 ÇEŞİT ÜRÜN ÜRETİLİYOR
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, meslek liselerinin önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekerek, "Elazığ'da meslek liselerimizde üretimlerimiz devam ediyor. Okullarımızda ürettiğimiz ürünleri bölgeye satıyoruz. Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Liselerimizde 18 çeşit ürün üretiyoruz. Okulumuzun Kimya bölümünde dezenfektan, sıvı sabun, yüzey temizleyici üretimi gerçekleştiriliyor. Bu okulumuz bir fabrika gibi oldu. Şuanda üretim devam ediyor. Bingöl'e, Tunceli'ye, Diyarbakır'a, İlçelere veriyoruz bu ürünleri. 8 ayda 2 Milyon 100 TL tutarında satış gerçekleştirdik. Ürünlerimizi modern çağın gereklerine göre üretiyoruz. Okullarımız artık dışarıdan dezenfektan ürün almıyor. Meslek Lisemizde üretilen ürünleri kullanıyoruz. Elazığ'da dezenfektan ve temizlik konusunda bir problem yok." dedi.
GÜNLÜK 15 BİN MASKE ÜRETİLİYOR
Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, pandemi sürecinde ihtiyaç duyulan en önemli koruyuculardan biri olan maske üretimi konusunda da büyük bir aşama gösterdiklerini kaydetti. Elazığ merkez Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de maske üretimi gerçekleştirildiğini aktaran Gürtürk, "Önceden elle üretim yapılıyordu. Şimdi orada da makinalarımız var. Harıl harıl çalışıyor. Günlük 15 Bin maske üretimi yapılıyor." şeklinde konuştu.
ÖĞRENCİLER PARA KAZANIYOR
Gürtürk, Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya Bölümünde ise Elazığ ve bölgedeki okulların sıra, masa, ders araç ve gerek üretiminin yapıldığını saktardı. Bu okulda da ciddi bir üretim yapıldığını vurgulayan Gürtürk, "Öğretmenlerimiz ve öğretmenlerimiz yapıyor bu üretimi. Öğrencilerimiz kazanç elde ediyorlar döner sermayeden. Hem ticareti öğreniyorlar hem de aileye katkı sağlıyorlar." ifadelerini kullandı.