Bir grup insanın 1994 yılında bir araya gelerek; insanı insan yapan değerleri yaşatmak ve yaymak gayreti ile kurduğu Mamuret’ül Aziz Vakfı, 29 yıldır Elazığ’da ihtiyaç sahibi ailelerin yanında olmaya devam ediyor.

Veren el ile alan el arasında hayır köprüsü olan Vakıf; gıda, temizlik hijyen malzemeleri; et, giyim, yakacak, eşya, eğitim destekleri ve nakdi yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek oluyor.

2023 yılında da ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi; sosyal problemlerine ortak olmak ve çözüme kavuşturmak amacıyla faaliyetlerine devam etti.

Vakıf 2023 yılında hayırseverlerin desteği ile 10 başlık altında ayni ve nakdi yardımlar yaptı.

Mamurat’ül Aziz Vakfı’ndan yapılan açıklamada:

2023 Yılında da aynı heyecanla mağdur ve muhtaç ailelerin ekonomik ve sosyal problemlerine ortak olmak ve ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla çalışmalarını yürütmüş, gerçek ihtiyaç sahipleri tetkik edilerek kayıt altına alınmıştır. Vakfımıza ulaştırdığınız Bağış, Zekât, Fitre, Sadaka ve diğer ayni katkılarınızla periyodik olarak 2.018 muhtaç ailenin muhtelif ihtiyaçları giderilmiştir. 2023 yılında 7 milyon 726 bin 834 liralık faaliyet hayata geçirilmiştir”. denildi.