SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ'da ilk kez uygulandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinegöğüs ağrısı şikâyetiyle başvuran hastaya Elazığ’da ilk kez uygulanan bir yöntemle stent takıldı.

Prof. Dr. İsmai̇l Demi̇rel: Organ Bağışı Yaparak Geleceğe Hayat Veri̇n 

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik Beyin ölümü, Organ Doku Bağışı ve Nakli konulu konferans düzenlendi. 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Eğitim Kliniği Sayısı 9’a Yükseldi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde 4 eğitim kliniğinin daha Tıpta Uzmanlık Kurulu tarafından onaylanmasıyla birlikte eğitim kliniği sayısı 9’a yükseldi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Yeni Bir Tedavi Yöntemi Uygulandı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk kez SerebralPalsi tanılı çocuk hastaya Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniğimizde anestezi altında ve Ultrasonografi rehberliğinde Botulinumtoxin enjeksiyonu yapıldı.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Bir İlk Daha

Uzun yıllar işitme kaybı olan hastaya Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde ilk kez yapılan ameliyatla kemiğe implante işitme cihazı takılması işlemi başarıyla gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürlüğü, çocukluk çağı kanserlerinin belirti ve semptomlarını paylaştı

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Dünya çapında çocukluk çağı kanserlerine bağlı ölümlerin arttığına dikkat çekerek, teşhis ve tedaviye yönelik uyarıcı açıklamalarda bulunarak aileleri bilgilendirdi.

Korkusunu Yendi, Kanserden Kurtuldu

Elazığ’da ameliyat ve kemoterapi süreçlerinden duyduğu endişe nedeniyle hem ameliyatı hem de kemoterapiyi kabul etmeyen 81 yaşındaki hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesi doktorları tarafından ikna edilerek, geçirdiği başarılı bir operasyonla mide kanserinden kurtuldu.  

Prof. Dr. Açık: Her beş gençten biri tütün kullanıyor

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada dünya genelinde tütün kullanımında azalma yaşanmasına karşın Türkiye’de artış görüldüğüne dikkat çekti.

Elazığ’da 2023’te Kaç Kişi Muayene Oldu; Sağlık Müdürü Rakamı Açıkladı

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2023 yılında Elazığ’daki sağlık tesislerinde 72.332 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7.514.025 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

Kanser, Nedeni Bilinen Ölümler Arasında İkinci Sırada Yer Alıyor

Elazığ İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT,günümüzde önemli bir halk sağlığı sorunu olarak gündemdeki yerini koruyan birçok kanserin, erken tanı ve uygun tedavi ile iyileşme olasılığının yüksek olduğunu söyledi.

Anne ve Bebek Dostu Hastane

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Gebe Okulunda bir yılda 2039 Gebe ve Lohusaya eğitim verdi.

Beyninden 8 Cm’lik Kitle Çıkarılan Hasta Sağlığına Kavuştu

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine, uzun süren baş ağrısı ve genel durum bozukluğu şikâyetleriyle müracaat eden hasta, Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniğimizde yapılan başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

İzmir’den Gelen Hasta Elazığ'da Sağlığına Kavuştu

Elazığ’a ve bölge illerine sağlık hizmeti sunan hastanemiz, aynı zamanda uzak illerden gelen hastalara da hizmet sunuyor. Hastanemiz Gastroenteroloji Cerrahisi kliniğimizin başarılı çalışmalarını öğrenen Ümit Can Aykol ameliyat olmak için İzmir’den Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine müracaat etti.

Elazığ'da Ambulans Filosuna Taze Kan

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü adına tahsisli gönderilen 2 adet ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Arıcak Devlet Hastanesine 2 adet yeni ve ileri teknolojiye sahip diyaliz cihazı kazandırıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in girişimleri ile Arıcak İlçe Devlet Hastanesine 2 adet yeni ve ileri teknolojiye sahip Fresenius marka diyaliz cihazları kazandırıldı.

Elazığ'da Bebek Ölümleri Vaka Sunum Toplantısı düzenlendi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sağlık Bakanlığı’nın 26.03.2018 tarih ve 7 sayılı genelgeleri doğrultusunda ölü doğum ve bebek ölümleri izleme sistemi ile bebek ölümlerinin tespitinin sağlanması konulu Bebek Ölümleri Vaka Sunum Toplantısı düzenlendi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde bir ilk daha

Elazığ ve bölge illere hizmet veren Fethi Sekin Şehir Hastanesinde bir ilk daha gerçekleşerek, tüm aşamaları kapalı (laparoskopik teknikle; torako-laparoskopik) teknikle tamamlanan yemek borusu kanseri (özofagus) ameliyatı yapıldı. Hastanemize yutma güçlüğü, yemek yerken takılma hissi, kilo kaybı şikayeti ile başvuran hastanın yemek borusunda tıkayıcı bir kitle tespit edildi. Hasta, tüm aşamaları kapalı olarak yapılan başarılı bir ameliyatla tedavi edildi.  Ameliyat öncesi onkolojik ilaç ve ışın tedavisi planı yapılan hastamız (neoadjuvan kemo-radyoterapi) ameliyata alındı. Ameliyat öncesi Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Serkan Yılmaz ve Cerrahi Gastroenteroloji Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer tarafından yapılan değerlendirmede tüm aşamaların kapalı yöntemle (laparoskopik) yapılmasının hastamız açısından daha uygun olacağı düşünüldü.             Konuyla ilgili; Op.Dr. Serkan Yılmaz; “Dış merkezde yemek borusu kanseri tanısı alan ve ameliyat öncesi bize yönlendirilen hastamızın onkolojik prensipler gereği öncelikli olarak, ameliyat öncesi kemoterapi ve radyoterapi tedavisi alması gerekiyordu. Bu süreçler medikal onkoloji uzmanımız Doç.Dr. Asude Aksoy ve radyasyon onkolojisi uzmanımız tarafından tamamlandı. Tedavi sonrası cerrahi için hastayı tekrar değerlendirdik ve tüm aşamaların laproskopik (kapalı) yöntemle yapılmasının uygun olacağına karar verdik.” Dedi. Laparoskopik yöntemlerin özellikle hasta açısından çok daha konforlu olduğunu ifade eden Op.Dr. Yılmaz, “Bilindiği üzere Laparoskopik yöntemlerin hasta açısından daha konforlu olması, ağrılı dönemin kısa olması, hastanın erken zamanda ayağa kalkması ve erken dönemde ağızdan gıda alımı olması nedeni ile hasta ve doktor açısından avantaj sağladığını”vurguladı. Op.Dr. Serkan Yılmaz, “Bölgedeki hastalarımız daha büyük merkezlere gitmeye gerek kalmadan bu tarz hastalıklar için hastanemize başvurabilirler. Kanser cerrahisi ekip çalışması gerektirmektedir. Özellikle sindirim sistemi kanserleri cerrahisinde hastanemizde deneyimli ve tecrübeli bir cerrahi ekip mevcuttur. Tüm ekibimizle birlikte Elazığ’a ve bölge illerine katkı sunma gayreti içerisindeyiz. Hastamıza ve tüm hastalarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Elazığ'da Acil Servislerdeki Yoğunluk 3-4 Katına Çıktı

Kış aylarının başlamasıyla birlikte Elazığ'da hastane acillerindeki yoğunluk oldukça arttı.

Toplam 482 haber.