31 Mart yerel seçimleri için geri sayım sürerken siyasi partilerde ise aday belirleme süreci devam ediyor. 

Heyecanın gün geçtikçe arttığı seçim maratonunda bazı siyasi partiler Elazığ belediye başkan adaylarını açıkladı, adaylar da sahaya inerek çalışmalarına başladı.

Gelinen süreçte AK Parti mevcut Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı yeniden aday gösterirken, CHP’nin belediye başkan adayı Coşkun Çağlar Duran oldu. Saadet Partisi ise Abdullah Akın’ı işaret etti.
Seçim kampanyası dönemi giderek daralmasına rağmen MHP ve İYİ Parti henüz Elazığ belediye başkan adaylarını belirlemedi. 

İddiaya göre, süreci ince eleyip sık dokuyan MHP yönetimi, stratejik planlamalar yaparak sürpriz bir ismi  aday göstermeyi ve belediye başkanlığını kazanmayı hedefliyor. 

Bu konuda MHP’nin bazı isimlerle görüşme halinde olduğu, ancak karar aşamasına gelinemediği iddia ediliyor.

Teyide muhtaç bu bilgi konusunda MHP kanadından herhangi bir açıklama yapılmıyor. 

MHP’DE BELEDİYEYİ KAZANMAK İSTİYOR
MHP’nin, Elazığ’da en güçlü rakibi AK Parti karşısında nasıl bir hamle yapacağı merakla beklenirken, başkan adayının hafta sonunda netleşeceği ön görülüyor. 
Siyaset bilimcilerin görüşüne göre, MHP ve AK Parti Elazığ’da ittifak ruhuna zarar getirecek kampanyadan ve söylemlerden kaçınacak. İttifaka rağmen MHP'nin de Elazığ Belediyesi’ni kazanmak için yoğun çaba harcayacağını öngören uzmanlar, MHP’nin hedefe ulaşması için Şahin Şerifoğulları’nın karşısına eşdeğer ya da daha güçlü bir rakip konulması gerektiğini ifade ediyorlar.