Hollanda Leiden Üniversitesi'ndeki Bilim ve Teknoloji Çalışmaları Merkezi (CWTS) tarafından hazırlanan CWTS Leiden Sıralaması, dünya çapında 1400'den fazla üniversitenin bilimsel performansına ilişkin önemli bilgiler sunuyor. Leiden Sıralaması, doğrudan üniversitelerden elde edilen verileri kullanmak yerine birincil veri kaynağı olarak Web of Science verilerini kullanıyor. Diğer üniversite sıralamalarından farklı olarak, Leiden Sıralaması tamamen bilimsel yayınlardaki bibliyografik verilere dayanıyor.

her araştırmada başarı sıralamasını yükseltmeye devam eden Fırat Üniversitesi CWTS Leiden Sıralaması 2023 verilerine göre de en iyiler arasında Türkiye’de 14’üncü, dünyada ise 887’inci sırada yer aldı.

Bilimsel olarak saygın kuruluşların hazırlamış olduğu sıralamalarda başarılarıyla Elazığ’a büyük gurur yaşatan Fırat Üniversitesi aynı araştırmada bölüm bazlı da oldukça önemli sonuçlar elde etti.

Matematik ve Bilgisayar Bilimi alanında Türkiye’de 4’üncü, dünyada 492’inci, Fizik ve Mühendislik alanında Türkiye’de 9’uncu dünyada 813’üncü, Biyomedikal ve Sağlık Bilimleri alanında Türkiye’de 19’uncu, dünyada 768’inci, Yaşam ve Yer Bilimleri alanında ise Türkiye’de 19’uncu, dünyada 811’inci sırada yer aldı.