Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinde kaliteli ve kesintisiz enerji arzını sürdüren Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Elazığ’daki yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Fırat EDAŞ, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılı tamamlanırken, Elazığ ilinde 100 adet proje hedefine ulaştı.

Fırat EDAŞ’tan 2023 Yılında Elazığ’a 626 Milyon TL Seviyesini Aşan Yatırım

Kaliteli hizmet anlayışı çerçevesinde planlanan şebeke yatırımları doğrultusunda, 2023 yılı içerisindeElazığ merkez veilçelerinde toplam 75 adet trafo tesisi, 40 km yeraltı alçak gerilim şebekesi, 35 km yeraltı aydınlatma şebekesi, 25 km yeraltı orta gerilim şebekesi ve 250 km havai elektrik dağıtım şebekesi tesisi hayata geçirildi. Fırat EDAŞ, bu çalışmalar sonucunda Elazığ iline gerçekleştirilen toplam yatırım tutarı 626 milyon TL’yi aştı.

Kesintisiz ve sorunsuz enerji arzı için Elazığ’ın her noktasında hizmetlerine hız kesmeden devam edeceklerini dile getiren Fırat EDAŞ Elazığ İl Müdürlüğü yetkilileri “Fırat EDAŞ olarak2023 yılı yatırım programımız kapsamında bölgedeki elektrik arzını artırmaya yönelik daha güçlü ve daha uzun ömürlü projeler hayata geçirdik. Buçalışmalar sonucunda, bölgedeki abonelere kesintisiz ve güvenli enerji arzı sağlamanın yanı sıra çevre güvenliği ve işletme verimliliğini desağlamış olduk.” dedi.