Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, göreve geldiği günden itibaren kent içi ulaşım ağının gelişmesine büyük önem verdi. 11 Ana Başlıkta 100 Projesi’ni bir bir hayata geçiren Başkan Şerifoğulları, ulaşımda da Elazığ’a adeta çağ atlatırken, vatandaşlar da kaliteli ulaşım hizmetlerini almanın mutluluğunu yaşamaya devam ediyor.

Şehir otoparklarıyla, akıllı ulaşım sistemleriyle, entegre toplu taşıma ağı rehabilitasyonuyla şehir içi trafik yoğunluğu azaltılıp trafik akışı kaliteli hale getirilirken, Yolcu Dostu Otobüs Durakları, Kavşak Kontrol Sistemi ve EBUKOM, Akıllı Ulaşım Sihirbazı'yla vatandaşların zaman tasarrufu ile daha konforlu hizmet almaları sağlandı.

ŞEHİR OTOPARKLARI TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTTI

Elazığ’a vizyon kazandıran 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı ile Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı yatırımları, şehrin yıllardır devam eden otopark problemine neşter vurdu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesi kapsamında 224 araç, Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı projesi kapsamında ise 900 araç kapasiteli yer altı otoparkı oluşturuldu. Otoparklar, trafik yoğunluğunu önlemek için şehre hizmet etmeye devam ediyor.

KENTSEL OTOPARK YÖNETİM SİSTEMİ (ELPARK)

Kaliteli, güvenli, modern otopark hizmeti sunan ELPARK hizmet vermeye devam ediyor. Elazığ Belediyesi tarafından şehre kazandırılan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Yer Altı Otoparkı ve Cumhuriyet Meydanı Yer Altı Otoparkı yönetimi, tek bir merkezden yönetilerek, vatandaşların daha düşük ücret tarifesi ile hizmet almaları sağlandı. Projenin, trafiğin yoğun olduğu ana caddelerde de hayata geçirilmesi hedefleniyor.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ’NDE SONA GELİNDİ

Elazığ’ın uzun yıllardır beklediği yatırımlardan olan yeni, modern ve şehrin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirilen Şehirler Arası Otobüs Terminali inşa çalışmalarında sona gelindi. Güney Çevre Yolu üzerinde 8.348 m² kapalı alana, 6.556 m² yarı açık alana sahip olacak yeni terminal binası bünyesinde; 49 adet peron, şoför dinlenme odaları, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, 42 adet bilet gişesi, mescitler, büfe ve çocuk oyun alanları ve yer alıyor. Şehirler Arası Otobüs Terminali hizmet binası inşa çalışmaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

MİNİ TERMİNAL BİNASI

Akpınar Mahallesi’nde yer alan mini terminal binası, mevcut yerinde yeniden inşa edilerek hizmete sunuldu. Komşu iller ve ilçeler arası ulaşımın sağlandığı Mini Terminal; toplam 7.500 metrekare alan üzerinde, 1.329 metrekare kapalı alana sahip olacak şekilde inşa edildi. Mini Terminal binası bünyesinde; 10 adet yarı açık peron, 55 adet üstü açık peron, 6 adet bilet satış ofisi, güvenlik-danışma, emanet odası, bekleme salonu, kafeterya, yönetim ofisi, personel odası, şoför dinlenme odası yer alıyor.

 

 

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ

Elazığ Belediyesi, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak amacıyla toplu ulaşımda kapsamlı bir düzenlemeyi daha hayata geçirdi. Teknolojik altyapıya dayalı olarak hizmete sunulan Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi kapsamında, Kioks cihazları, Akıllı Duraklar ve Akıllı Ulaşım Sihirbazı ile yolculara kaliteli hizmet ve kolaylık kazandırıldı.

YOLCU DOSTU OTOBÜS DURAKLARI

Yolcuların zamanlarını verimli kullanmalarına olanak sağlayan sistem doğrultusunda Öğretmenevi durağında Yolcu Dostu Otobüs Durağı projesi hayata geçirildi. Yolcu Dostu Otobüs Durağı sayesinde vatandaşlar yolcu taşıma otobüslerinin sefer saatleri, durağa varış süreleri gibi bilgilere sahip olarak, doğru zamanda doğru durakta bulunmaları ile bekleme süreleri azaldı. Yolcular, modern durakta WİFİ hizmetinden faydalanırken, LED ekran görüntüleri ve reklam tabelaları ile Elazığ Belediyesi’nin çalışmalarını görebiliyor. USB’li oturma bankları ile de kaliteli ve kolay bir ulaşım hizmeti sağlayan Yolcu Dostu Otobüs Durakları'nın farklı noktalarda da hizmete girmesi için çalışmalar devam ediyor.

 

 

DİNAMİK (AKILLI) KAVŞAK KONTROL SİSTEMİ VE EBUKOM (ELAZIĞ BELEDİYESİ ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ)

Akıllı Kavşak Kontrol Sistemi ve EBUKOM hizmetleriyle trafik yükünün yoğun olduğu 13 adet kavşak dinamik hale getirildi.

Mevcut durumda, Elazığ Belediyesi sorumluluk alanındaki 41 adet sinyalize kavşaktan 13’ü, dinamik olarak çalıştırılırken; 28 adet kavşağa ise uzaktan erişim sağlanabiliyor. Kavşaklardan anlık bilgi akışı sağlanırken araç sayım kameralarından elde edilen veriler Trafik Kontrol Merkezi'nde (EBUKOM) toplanıp şehrin trafik yönetimi daha kolay bir hale geliyor. Merkezi yönetim modülü marifetiyle kavşak konumuna intikal etmeye gerek kalmaksızın uzaktan, kavşaktaki aktif sinyal sürelerini izlemek, kavşağa program yükleyebilmek, kavşaktan program okumak, süre değiştirmek, kavşağı flaş moduna ya da çalışma moduna almak, kavşaktaki arızaları tespit etmek, geçmiş sinyal kayıtlarına erişmek de mümkün olabiliyor.