Elazığ Dernekler Federasyonu öncülüğünde 26-29 Ekim’de İstanbul Yenikapı’da “Elazığ Tanıtım Günleri” programı düzenlenecek. Tanıtım günleri için hazırlıklarda sona gelindi. Düzenlenecek olan Tanıtım günlerinde Elazığ’ın geleneksel ve meşhur lezzetleri yer alacak. Ayrıca etkinlikler kapsamında Elazığlı sanatçıların konserleri ve konferanslar da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Bu yılki Elazığ Günlerinin en önemli etkinliklerinden biri de Elazığ’ın geleneksel Çayda Çıra oyunundan ilham alınarak 500 kişinin katılımı ile gerçekleşecek ışıklı ay-yıldız gösterisi olacak. Çayda Çıra ile Ay-Yıldız Koreografisi, 28 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyetimizin 100 yılına özel saat 19.23’de Yenikapı Etkinlik alanı içinde gerçekleşecek. Koreografiye o gün etkinlik alanında bulunan ziyaretçiler de katılabilecek.

Etkinlik günleri ile ilgili bilgi veren ELFED Genel Başkanı Kazım Gökhan Elgin, Tanıtım günleri için hazırlıklara hız kesmeden devam ettiklerini söyledi.

Kazım Gökhan Elgin, Bu yıl katılımın geçen yıllara oranla daha fazla olacağını düşündüklerini söyleyerek, 500 kişinin katılımı ile gerçekleşecek ışıklı ay-yıldız gösterisine hazırlandıklarını ifade etti.