Elazığ’da çiftçilere destek olmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Özel İdaresi katkısıyla "Yem Bitkileri Ekiliş Alanı Geliştirme Projesi" kapsamında yem bitkisi tohumu dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Programa, İl Özel İdaresi Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları, Elazığ Koyun Keçi Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer ve vatandaşlar katıldı.
İLÖZEL İDARESİ MECLİS BAŞKANI İBRAHİM ŞERBET: Her yıl olduğu gibi bu yılda çiftçilere katkı sunmaya devam edeceklerini ifade ederken projenin hayırlı olmasını diledi.
KILIÇ: “1250 ÇİFTÇİMİZE 1.8 MİLYON TL’LİK BİR KATKI SUNULDU”
İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, yem bitkileri ekiliş alanı geliştirmenin öneminden bahsederek 1250 çiftçiye ulaşarak 1.8 milyon TL’lik katkı sağlandığını belirtti. Kılıç, “Hayvan baskısı merada yoğun olduğu zaman mera kendini toparlayamayabiliyor. Bu tür durumlarda çiftçilerimizin yardımına ancak bu tür yem bitkileri geliyor ve bu yem bitkilerinin ekiliş alanlarının genişletilmesi de bizim için kıymetli. 2 yıldır İl Özel İdaremiz çiftçilerimize çok ciddi katkılar sunuyorlar. Geçen 1107 çiftçimize bu yıl 140 çiftçimiz olmak üzere totalde 1250 çiftçimize ulaştı ve ilimiz genelinde de bu yılla beraber totalde 1.8 milyon TL’lik bir katkıyı çiftçilerimize sunmuş oldular kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.
ŞİŞ: “İL ÖZEL İDARESİ OLARAK 50 MİLYON TL’LİK, 547 KÖYÜMÜZDE TARIMSAL DESTEKLEME SUNUYORUZ”
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş, tarım alanında yapılan destekleri anlattı. Şiş, “Yaptığımız yem bitkilerinin tohumlarının dağıtımı, arıcılık, su ürünleri sektörünü destekleme anlamında 1.5-2 milyon bütçeye çıkıyoruz onun haricinde de 30 milyon civarı kendi bütçemiz üzerinden sulama yapıyoruz. Küçük sulamalar, köy köy gidilen işler, boru dağıtımları yaptık yani köylümüzün kaliteli sulama yapabilmesi, suyu tasarruflu kullanabilmesi, ürün çeşitliliği ve yetiştiricilik anlamında biraz daha kalifiye bir pozisyona gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun akabinde bu yıl için DAP’dan gelen 18 milyon tarımsal sulama anlamında dört noktada yaptığımız çalışma başladı bir kısmı da devam ediyor bunları da topladığınız zaman sadece İl Özel İdaresi olarak 50 milyon TL’lik 547 köyümüzde ihtiyaç olan yerlere tarımsal destekleme sunuyoruz sulama anlamında işlerimizi yürütüyoruz” dedi.