Yeni normalleşme süreci kapsamında orta riskli iller arasında bulunan Elazığ'da, Covid-19'la mücadelede tematik genel denetimler gerçekleştirilmeye başlandı. 

Elazığ İl Valisi Erkaya Yırık Başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Covid­19 salgınıyla mücadelede alınan tedbirlerin denetlenmesi hususunda denetimin sürekliliği,  planlı icrası ve konu bazlı/tematik şekilde 7/24 esasına göre süreklilik taşıyacak şekilde uygulanması ve kapsamdaki tüm alanların ihmal edilmeden denetlenmesini kararlaştırdı. 

Bu çerçevede, Elazığ il bazında yumuşatılan tedbirlerden ötürü salgın boyutuyla yeni olumsuzlukların ve vaka artışlarının yaşanmaması için denetim ekipleri marifetiyle yapılacak çalışmaların haftalık bir program dahilinde icra edilmesine karar verildi. 

Alınan karar doğrultusunda bugünden itibaren Elazığ il genelinde bir haftalık konu bazlı tematik genel denetim faaliyetine başlandı.

VALİ YIRIK VE BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI DENETİME KATILDI
Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve kamu kurum ve kuruluş yöneticileri Elazığ'ın işlek cadde ve sokaklarını ziyaret ederek esnaflara ve vatandaşlara vatandaşlara salgınla mücadelenin önemini anlattı. 

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, denetimler sırasında yaptığı açıklamada, bir yılı aşkın süredir dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'ed de pandemiyle mücadelenin devam ettiğini belirterek, "1 Mart 2021 tarihi itibariyle sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle yeni bir kontrollü normalleşme sürecine girildi. bu süreçte bugüne kadar alınan tedbirlerle birlikte vatandaşlarımızın yeni kontrollü normalleşme sürecinde salgınla mücadelede daha hassas davranmak suretiyle bugüne kadar meydana gelen birtakım kayıplarımızın ekonomik, sosyal, insani kayıplarımızın artık yaşanmaması ve ülkemizin bu noktada sağlıklı bir sürece girmesi için mücadele başlatıldı. Malumunuz, tüm sahada gerek kamu görevlilerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz ve sağlık personelimiz bu süreçte yoğun bir çaba sarfetti." dedi. 

DENETİMLER DEVAM EDİYOR
Pandemi sürecinde insanların ekonik kayıplar yaşadığını, canların yandığını, ifade eden Vali Yırık, "Gençlerimizi kaybettik, çınarlarımızı kaybettik ve üzüntü yaşadık. Bu süreçte hayatın normal seyrine dönebilmesi için kabine sonrasında açıklanan mavi, sarı, turuncu ve kırmızı bantlı olarak belirlenen düşük, orta, yüksek ve çok yüksek şeklinde belirlenmiş olan riskli vilayetlerde birtakım kararlar alındı. Elazığımız vaka sayısı itibariyle sarı bantlı olarak değerlendirilmiş ve orta risk seviyesinde belirlenmiştir. Bu kapsamda inşallah bundan sonraki süreçte normalleşmeyle birlikte vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, kamu görevlilerimizin, Elazığ'da ikamet eden insanlarımızın daha müreffeh daha huzurlu yaşayabilmesi için birtakım takipler, denetimler, bilinçlendirme faaliyetleri yapılmaya başlandı ve devam ediyor." ifadesini kullandı.

"KURALLARA AZAMİ RİAYET EDELİM"
Vali Erkaya Yırık, pandemi sürecinde yaşanan acıların yeniden yaşanmaması için alınan önlemlere azami düzeyde uyulması gerektiğini vurgulayarak şu ifadelere yer verdi: "Valilerimizin, kaymakamlarımızın, belediye başkanlarımızın, daire amirlerimizin, sivil toplum kuruluşlarının, il özel idaresinin, kamu kurum ve kuruluşlarının, meslek odalarının başkanlığında onların kendi uhdesinde oluşturulan denetim ekipleriyle birlikte sahada yoğun bir şekilde mutazarrır olduğumuz, rahatsız olduğumuz, kayıplar yaşadığımız geçmiş günlere dönmemek için, bundan sonraki süreci daha sağlıklı götürebilmek için arkadaşlarımız bu belirttiğimiz başlıklar altında görevlerini yoğun bir şekilde icra edecekler. Bu süreçte tüm arkadaşlarımıza, belediye başkanımıza, kamu görevlilerimize, yöneticilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bu denetimlerle birlikte vatandaşlarımız bugüne kadar hep dile getirdiğimiz maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami şekilde ve otokontrollü bir şekilde yürütmeye, icra etmeye devam ederler. Biz istiyoruz ki tüm vatandaşımız azami riayet etsin ki tedbirini alsın ki bu sıkıntıdan biran evvel kurtulalım. Tematik denetimler 4 Mart itibariyle başladı. Bugün itibariyle yeme, içme, restoran, lokanta, kafeterya, pastane, tatlıcı gibi yerleri hep birlikte ziyaret edeceğiz. vatandaşlarımıza yeni normalleşme sürecinde hafta sonunun sokağa çıkma kısıtlamasının oladığı günlerde ve kalktığı günlerde inşallah vatandaşlarımıza, esnaflarımıza hayırlı işler dileyeceğiz. Onlara bereketli kazançlar olmasını temenni edeceğiz. Onların hal, hatırlarını soracağız hep birlikte. Bilinçlendirme çalışmalarımız bu şekilde başlayıp, her gün olarak farklı farklı, konu bazlı planlı bir icraatla inşallah sürecek."