Elazığ’da Gazze Direniş Platformu öncülüğünde Türk Kızılay’ı ve İyilik Çeşmesi Derneği işbirliği ile “Gazze’ye Hayat Ol” kan bağışı ve yardım kampanyası düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Gerçekleştirilen programa Gazze Direniş Platformu üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Gazze Direniş Platformu Sözcüsü Ensar Vakfı İl Başkanı Alaattin Meydanoğlu, Elazığlı vatandaşları kan bağışına destek vermeye davet etti. Meydanoğlu, “Gazze Direniş Platformu olarak bugün burada sürdürdüğümüz etkinliklerin 3’üncüsünü planlamaktayız. Gazze’ye Hayat Ol başlığıyla buraya gelen din kardeşlerimize kan bağışı çalışması yapmaktayız. Bizler kıymetli, duyarlı vatandaşlarımızı Kızılay’ımızın öncülüğünde kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Bu vesileyle toplanmış bulunmaktayız. Sizleri can vermeye, hayat vermeye ve kan stoklarını doldurmaya davet ediyoruz” dedi.

Kızılay Elazığ Şube Başkanı Rahman Kızılkaya, Filistin’e ulaştırılmak üzere, 5 Aralık ve 15 Aralık tarihleri arasında kan bağışının devam edeceğini söyledi. Kızılkaya, “İsrail geçmişten bu yana Gazze ve Filistin’de katliamlarını, soykırımını devam ettirmektedir. Biz bu soykırımların son bulması ümidiyle temennilerimizi ileterek oradaki zor durumda, zor şartlarda yaşayan, yaşamaya çalışan Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimize yardımcı olmak için bu Gazze Direniş Platformu’nu takibi arkasında vatandaşlarımızla bu birlikteliğe omuz vererek oradaki vatandaşlarımıza yapılacak yardımların çok kıymetli olduğunun bilinmesini istiyor tüm vatandaşlarımızdan bu kampanyaya destek vermelerini temenni ediyoruz” dedi.