Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde 33 okul hasar görmüş, yapılan değerlendirmeler neticesinde bu okulların bir kısımının yıkılmasına bir kısmının da güçlendirilmesine karar verilmişti. 

Kentte eğitimin aksamaması için TOKİ ve hayırseverler tarafından kentte ihtiyaç duyulan bölgelerde 16 okul inşa edildiği açıklandı.

Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk yaptığı açıklamada, okul inşaatlarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek Eylül ayına kadar bütün okrulların hizmete hazır hale geleceğini kaydetti. 

Gürtürk, "Depremden sonra TOKİ tarafından peyder pey ihaleler yapıldı. Elazığ Lisesi, Mehmet Akif Ersoy ilkokulu, Nadir Ozan ilkokulu bunların ihahleleri yapıldı, temelleri atıldı, inşaat yükseliyor.
Hayırseverlerimizin taahhüt etmiş olduğu okullar hızlı bir şekilde sürüyor. Bu okulların yapımı yüzde 90-95 oranında bitti. Hasarlı olan bazı okullarımızı güçlendiriyoruz. Şunu diyebilirim ki Eylül ayına kadar yeni okullarımız eğitim öğretime hazır hale gelmiş olacak." dedi.  

HİZMET BİNASI YAPILACAK MI?
Gürtürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının yapımı ileri tarihlere ertelediklerini belirterek,  "Hizmet binamız için daha önce planladığımız yer vardı. İletişim Meshlek Lisesinin olduğu alan. Fakat depremde okullarımız yıkılınca, yoğun bir okul ihtiyacımız olunca hizmet binamızı diğer yıllara öteledik. Hizmet binası için ayrılan ödeneği okullarımızın yapımı için harcıyoruz." dedi. 

ELAZIĞ'DA YÜZ YÜZE EĞİTİM
Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, yeni normalleşme süreci kapsamında eğitim öğretime açılan okullarla ilgili değerlendirme yaptı. Gürtürk, Elazığ'da yüz yüze eğitimde herhangi bir problem yaşadıklarını, okullarda her türlü tedbiri aldıklarını kaydetti. Gürtürk, vatandaşlara da çağrıda bulunarak maske, mesafe ve temizlik kurallarına hassasiyetle uyulmasını istedi.