HABER: VEDAT YETİK

Bitlis'in Tatvan ilçesinde kaza kırıma uğrayan askeri helikopterde şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş'ın ismi Elazığ'da yaşatılacak. 

Korgenral Osman Erbaş ve 10 eskeri personelin helikopter kazasında şehit düşmesi ülkeyi yasa boğmuştu. Ardından kahramanlık hikayeleri bırakan şehitler önceki gün Elazığ ve Ankara'da düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlanmıştı. 

15 Temmuz darbe girişiminde hainlere geçit vermeyen, 24 Ocak depreminde de kahraman mehmetçiklerle birlikte Elazığ halkının yardımına koşarak gönüllerde taht kuran Osman Erbaş'ın ismi Elazığ'da ebedi olarak yaşatılacak. 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kahraman komutan Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın ismini yaşatmak için çalışma başlattıklarını söyledi. 
Başkan Şerifoğulları, Korgeneral Osman Erbaş ve 10 askerimizin şehit oluşundan büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Bu acı yüreklerimizi yaktı. Hepimiz çok üzüldük. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Vatan ve millet aşığı Şehit Korgeneral Osman Erbaş Paşamızın ismini Elazığ'da yaşatmak için çalışmamız var. Kolordu kışlasının içinden geçen yola şehit paşamızın ismini vermeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki ay belediye meclis toplantısında bu konuyu görüşeceğiz" dedi.