HABER: VEDAT YETİK

Türkiye'de depremin merkez üssü konumunda olan Doğu Anadolu Bölgesinde sarsıntılar devam ediyor. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde bulunan şehirler sık sık yaşanan korkutucu depremler nedeniyle diken üstünde. 

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgede aralıklarla süren depremler korku ve paniğe neden oluyor. Büyük depremden sonra bir çok depremin yaşandığı bölgede yeraltı hareketliliği sürüyor. 

Elazığ, Bingöl, Malatya, Tunceli, Muş, Bitlis, Van, Kahramanmaraş, Şırmak ve Hakkari illerinin üzerinde bulunduğu Doğu Anadolu fay zonunda en son Bingöl'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem büyük korkuya neden oldu.

"7'LER MERTEBESİNDE DEPREM BEKLİYORUZ"
Bingöl'de meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki depremin ardından Jeolog, Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'ün sosyal medya hesabından yaptığı açıklama korkuttu. 
Görür açıklamasında "Arkdaşlar, kısa süre önce Bingöl Ortaçanaklı’da 4,2’lik deprem oldu. Burası KAF ile DAF’ın kesim moktasına uzak değil, DAF zonunda ve Karlova-Bingöl arasında. Bu aralıkta 7’ler mertebesinde bir deprem bekliyoruz. En son deprem 1866 ve 7,2 büyüklükte. Sevgiyle." ifadelerini kullandı. 

NACİ GÖRÜR KİMDİR?
Profesör Dr. Naci Görür 1947 yılında Elazığ'da dünyaya geldi. 1966 yılında İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) Maden Fakültesi'ni kazanan Profesör Dr. Naci Görür, lisansını İTÜ Öğretim Üyesi Aday Adayı Bursu ile tamamladı. 1971 yılında Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden Y.Mühendis olarak mezun oldu.