Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Elazığ ziyaretinin ardından bir açıklama yapan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Bakan Tekin’in Elazığ’da devam eden yatırımları incelediğini ve süreci yakından takip edeceğini söylediğini aktardı. 
Elazığ’ın AK Parti iktidarları döneminde eğitim alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımını aldığının altını çizen Yıldırım, AK Parti’nin eğitime büyük önem veren bir iktidar olduğunu kaydetti. 
Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Eğitim, 2002 yılından itibaren AK Parti hükümetlerinin en fazla önem verdiği alan olmuştur. 21 yıllık süre boyunca bütçeden eğitime ayrılan pay ve yapılan yatırım AK Parti öncesinde olmadığı kadar fazla olmuştur. Yapılan yatırımlar ve ortaya koyulan istikrarlı hizmet performansı ile hem nicel hem de nitel anlamda eğitim-öğretim güçlendirildi, güçlendirilmeye devam ediliyor. Öğretmen sayısının yanı sıra derslik sayısı, okullaşma oranı ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısı gibi verilerde de 2002 öncesindeki 79 seneden çok daha iyi bir performans ortaya kondu ve ciddi bir gelişme kaydedildi. AK Parti döneminde Türkiye eğitimde asla geri giden değil, tam aksine aralıksız gelişme kaydeden bir ülke olmuştur. Tabi bu gelişimden Elazığ’ımız da hak ettiğini fazlasıyla aldı, almaya da devam ediyor. Bilindiği üzere 2020 ve 2023 yıllarında 3 büyük deprem yaşayan Elazığ’ımızda yıkılan veya ağır hasar alan okullarımızın yerine yenileri hızla yapıldı, yapılmayanlar da tamamlanmak üzere. 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan Elazığ depreminin ardından Elazığ'da hasar gören 213 derslikli 23 okulun yıkımı gerçekleştirildi. Deprem sonrası yapılan çalışmalar kapsamında; 423 derslikli 31 okulun yapımı tamamlandı, 487 derslikli 34 okulun yapımı devam ediyor, 412 derslikli 35 okulun ise yapımı planlanıyor. Yine bu kapsamda deprem sonrası 40 daireli lojman, 100 öğrenci kapasiteli öğrenci pansiyonu, 1 adet öğretmenevi yapıldı, bir tanesinin de yapılması planlanıyor. Öte yandan 38 okulumuzda güçlendirme, 63 okulumuzda onarım, 45 okulumuzda da doğalgaz dönüşümü yapıldı. Yapılan bu devasa işlerle birlikte 24 Ocak depreminin ardından yıkılan okul sayısının 4 katı kadar okul şehrimize kazandırılıyor. Böylelikle Elazığ'da yaklaşık 3 Milyar TL'lik Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımı hayata geçirilmiş oldu. Ben emeği geçenlere gönülden teşekkür ediyor, bu yatırımların artarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı. 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Elazığ programıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; “Tabi bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanımız Sn. Yusuf Tekin geçtiğimiz gün şehrimize bir ziyaret gerçekleştirdi. Yapılan yatırımları yerinde inceledi, bilgi aldı. AK Parti İl Başkanlığımızı da ziyaret etti. Kendisine çalışmalarımızla ilgili bilgi aktardık. Yapılan yatırımlarla ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Kıymetli Bakanımız camiayı çok iyi bilen, donanımlı biri. İnşallah Elazığ’ımıza eğitim anlamında güzel hizmetler kazandıracak. Ben bu duygularla değerli Bakanımıza şehrimize ziyaretlerinden ötürü teşekkür ediyor, yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum.”