HABER: VEDAT YETİK

31 Mart 2019 mahalli idareler seçimlerinin üzerinden 2 yıl geçti. 

Seçimlerde Elazığ Belediye Başkanı seçilen Şahin Şerifoğulları, seçim kampanyasında güçlü bir Elazığ için 11 ana başlıkta 100 projeyi hayata geçireceklerini vadetmişti. 

38 Yaşında Başkanlık koltuğuna oturan ve Türkiye'nin en genç belediye başkanları arasında yerini alan Şahin Şerifoğulları 2 yıllık hizmet süresinde nasıl bir performans sergiledi? Hayallerini ve projelerini hayata geçirebildi mi? 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın 2 yıllık hizmet dönemini ve karnesini sizler için derledik. 

İLK İCRAAT
Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın ilk icraatı tasarruf önlemleri oldu. Belediyeye ait  makam aracı yerine şahsi otomobilini makam aracı olarak kullanarak örnek olan Şerifoğulları, birim müdürlerinin de resmi makam aracı kullanmamaları talimatını verdi. 

DEPREMLE ŞEHİR YIKILDI
Başkan Şerifoğulları, koltuğa oturur oturmaz seçim sürecinde söz verdiği projeleri hayata geçirmek için kolları sıvadı. Mega projelerinin adımlarını atma aşamasındayken 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Elazığ'da büyük bir yıkıma neden oldu. Şehirde ekonomik ve sosyal hayat bir anda alt üst oldu. Depremin ardından yaşanan koronavirüs salgını ise Elazığ'da ikinci büyük yıkıma sebep oldu.

BAŞKAN YILMADI, YIKILMADI
Deprem  ve salgının yaşattığı problemler karşısında Başkan Şahin Şerifoğulları yılmadı, yıkılmadı. Omuzlarına büyük bir sorumluluk yüklenen Şerifoğulları, bir taraftan belediyecilik hizmetlerini yerine getirmeye çalışırken, diğer yandan da şehrin yeniden imarı ve salgınla mücadede üzerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştı.

PROJELER TEK TEK HAYATA GEÇİRİLİYOR
Başkan Şahin Şerifoğulları, ağır yaralı şehri yeniden ayağa kaldırmak için gece gündüz çalışırken, Elazığ'ı geleceğe taşımak adına vadettiği projeleri hayata geçirmekte kararlıydı. Tüm olumsuzluklara rağmen geri adım atmayan Başkan Şerifoğulları, tüm projelerin ihalelerini gerçekleştirdi ve çalışmaların startını verdi. 
Başkan Şerifoğullarının 2 yıllık hizmet süreci içerisinde azimli ve kararlı çalışması sonucu bir çok proje tamamlanarak Şehrin hizmetine sunuldu. Bazı projelerin ise yapımı devam ediyor. 

YAPIMI TAMAMLANAN VE DEVAM EDEN PROJELER

HAMZA BEY BARAJI İÇME SUYU
Elazığ merkez, Akçakiraz, Yazkonak, Yurtbaşı, Mollakendi Belediyeleri ile Şahinkaya ve Sarıçubuk Köylerinin 2035 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak Hamzabey barajında çalışmalar tamamlandı ve hizmete sunuldu. Caro çayı üzerinde, kil çekirdekli yarı geçirimli dolgu tipinde inşa edilen Hamzabey barajının temelden yüksekliği 69.5 m gövde dolgu hacmi ise 1,686,000,00 m³’tür.

KEBAN YOLUNDA YAĞMURLAMA HATTI TAMAMLANDI
Keban yolunda 1500 m yağmurlama hattı yapıldı.

5 BİN M İSALE HATTI YAPILDI
Karşıyaka Su Arıtma Tesisi ile Doğukent Su deposu arası 5000 m isale hattı yapıldı.

İÇME SUYU DERİN SU KUYUSU
Şehrin muhtelif yerlerinde 2019-2020 yılları arasında 30 adet derin su kuyusu açtırılarak hizmete sunuldu.

ZÜBEYDE HANIM CADDESİ YEŞİL KUŞAK PROJESİ
Şehrin ana arterlerinden Zübeyde Hanım Caddesi, ‘Yeşil Kuşak Projesi’ ile yeniden şekilleniyor. Kent estetiğine değer katacak proje kapsamında, Zübeyde Hanım Caddesi yürüyüş güzergahında, Viroloji Parkı’ndan başlayarak Yahya Kemal Caddesi’ne kadar olan alan, oturma ve dinlenme grupları, ahşap arkatlar, pergolalar (çardak), yürüyüş parkuru ve dekoratif aydınlatma çalışmaları ile şekillenecek. Süs bitkileri ve peyzaj çalışmalarıyla renklendirilecek alan, kent estetiğine değer kazandırırken vatandaşlar için de hem dinlenme hem de yürüyüş alanı olarak vazgeçilmezler arasında yerini alacak.

KAPALI ÇARŞI RESTORASYONU
Şehrin marka değerleri arasında yer alan 100 yıllık maziye sahip Kapalı Çarşı, restorasyon  çalışmalarıyla yepyeni bir kimlik kazandı. Restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi çarşı bünyesindeki 116 dükkannın dış cephesinde tek tip ahşap kaplama gerçekleştirilerek kaldırımlar yenilendi, çatı tadilatı ve aydınlatma çalışmaları gerçekleştirildi. Kapalı Çarşı, tarih, turizm ve ticareti aynı anda bünyesinde barındırıyor.  “Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor” başlıklı projemiz kapsamında restorasyonu yapılan Kapalı Çarşı, alt ve üst yapısının tamamlanmasıyla çok farklı bir görünüme kavuştu. 100 yıllık bir geçmişi bulunan ve kurulduğu günden bu yana Elazığ'ın mutfak kültürünü ve damak tadını bünyesinde barındıran, bu özelliği ile de turistlerin ilgi odağı olan Kapalı Çarşı, yenilenen yüzüyle şehrimizin önemli cazibe merkezlerinden biri haline geldi.

KANALBOYU PROJESİ
Elazığ Belediyesi, şehrin kuzeyinde bulunan mahalleleri kapsayan Kanal Boyu Projesi Yunus Emre Bulvarına alternatif olarak hizmete sunulmuştur. Asker Hastanesinin önünden geçen yaklaşık 3500 metre uzunluğundaki bu yol 6 şeritli olacak ve Fırat Üniversitesi Hastanesi ile Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi arasında konforlu ulaşım imkanı sağlayacak ve 3 gidiş 3 geliş şeklinde yapıldı.

KENT KÖY PROJESİ
Köy yaşamıyla kent yaşamının kompozisyonundan oluşan Kent-Köy Projesinde sona yaklaşılıyor. Çayda Çıra Mahallesi’nde çocukların doğal yaşamı tanıma ve yaşama fırsatı yakalayacakları Kent-Köy yaşam sahasında, köy yaşamının donatılarının yer aldığı bir ada yer alacak, adanın çevresi ise kent yaşamının donatılarıyla şekillenecek. Toplam 45.211 metrekare alan üzerinde hayata geçirilen Kent-Köy projesi, 42 bin metrekarelik bitkisel peyzaj alanı, 3 bin metrekarelik yapısal peyzaj alanı, 527 metrekarelik yapı alanı şeklinde tasarlandı.  Köy yaşamının şekilleneceği etrafı dere ile çevrelenen ada üzerinde, köy meydanı, köy kahvesi, köy bakkalı, mescit, köy çeşmesi, su kuyusu, yel değirmeni, su değirmeni, küçük ölçekli kümes ve fide serası yer alıyor. Adanın kuzeyinde hayvancılık, güneyinde ise tarımsal faaliyetlere yer verilecek. Adanın etrafındaki bölümlerde ise kent yaşamının birer parçası olarak eğlenme, dinlenme ve sportif faaliyetlere olanak sağlayan 465 metre uzunluğunda gezinti yolu, 780 metre uzunluğunda koşu parkuru, 795 metre uzunluğunda bisiklet yolu, köprü, iskeleler ve oturma üniteleri yer alıyor.  Türk tarihindeki dört önemli dönem olan, Orhun, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini temsil eden dört ana giriş kapısının yer aldığı proje kapsamında, ziyaretçiler için ise 100 araçlık otopark alanı oluşturuluyor. 

İÇME SUYU ANA İSALE HATTI VE SU ARITMA TESİSİ
Hamzabey barajından gelecek olan suyun merkezi Karşıyaka Mahellesinde bulunan İçme Suyu Arıtma Tesisine taşıyacak yaklaşık 82 km uzunluğundaki ana isale hattı çalışmaları tamamlanmıştır. Proje kapsamında 17.000 m³ ana su deposu ve çeşitli sayılardaki su deposu yapımı tamamlandı.İçme ve kullanma suyunun dezenfeksiyonunu sağlamak amacıyla Elazığ Merkez Karşıyaka Mahallesi'ndeki  Arıtma Tesisi inşa çalışmaları tamalandı ve hizmete sunuldu.

HARPUT CAM SEYİR TERASI
Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası projesi için çalışmalara start verildi.  11 Kasım 2019 da sözleşmesi imzalananproje doğrultusunda, Balakgazi parkı önündeki kayalıklar üzerine, 220 metrekare zemine sahip cam seyir terası inşa edilecek. Toplam 5800 metrekarelik alanda komple bir çevre düzenleme ve peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Alan; havuzları kamelyaları, çocuk oyun alanları, dekoratif aydınlatma çalışmaları otoparkları ile tam bir cazibe merkezi kimliği kanacak.

HULUSİ SAYIN CADDESİ YENİLEME VE GENİŞLETME ÇALIŞMASI
Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarla Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi, Çayda Çıra Kavşağı’ndan başlanarak Akgün Kavşağı’na kadar orta refüj kaldırılarak, genişletildi. Daha önce iki gidiş iki dönüş olan cadde, üç gidiş üç geliş olarak düzenlendi. Korgeneral Hulusi Sayın Caddesi’nde, Çayda Çıra Kavşağı’ndan başlanarak Akgün Kavşağı’na kadar olan 1.400 metre uzunluğundaki yolda orta refüjün kaldırılarak caddenin dört şeritten 6 şeride çıkarılmasıyla trafik yoğunluğunda ciddi bir rahatlama sağlanmış oldu. Aydınlatma çalışmaları ve yolun sağ kısmında yapılan yürüyüş yolu düzenlemeleriyle cadde güzel bir kimlik kazanmış oldu.

YAHYA KEMAL CADDESİ YENİLEME PROJESİ
Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince Fırat Üniversitesi Hastanesi bağlantısını sağlayan 620 metre uzunluğunda, 24 metre genişliğindeki Yahya Kemal Caddesi, 4 şeritten altı şeride çıkarıldı. DSİ Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen yol genişletme çalışmasıyla, cadde genişliği 32 metreye çıkarılarak, 3 geliş 3 gidiş şeklinde düzenlendi. Altı şerit olarak hizmete sunulan cadde üzerinde 500 metrelik alanda yağmurlama hattı ve ızgaralar yenilenerek, altyapı güçlendirildi. Çalışmalar doğrultusunda DSİ Bölge Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait alan, yol genişletme çalışmaları kapsamında 7 metre içeri çekilerek, 450 metre uzunluğunda taş duvar örümü gerçekleştirildi.

VEYSEL KARANİ SOKAK YENİLEME PROJESİ
Ulukent Mahallesi Şehit Fethi Sekin Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayan 665 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki Veysel Karani Sokak 4 şerit olarak düzenlendi.

TAHİR ŞAŞMAZ CADDESİ YENİLEME PROJESİ
Ulukent Mahallesi bağlantısı sağlayan Tahir Şaşmaz Caddesi 850 metre uzunluğunda 25 metre genişliğinde 6 şerit olarak düzenlendi.

KENT MOBİLYALARI ATÖLYESİ PROJESİ
Kent estetiğine katkı sağlamak için kent mobilyaları atölyesi kurulacak. Atölye bünyesinde şehrin izlerini taşıyan, kimliğiyle bütünleşen tasarımlar oluşturularak, üretim gerçekleştirilecek. Yeni bir istihdam kapısı oluşturacak olan kent mobilyaları atölyesi, hem kent estetiğine özel bir değer katacak, hem de tasarruf imkanı kazandıracak.

MİMAR SOKAK YENİLEME PROJESİ
Ulukent-Doğukent mahalleleri arasında bağlantı sağlayan Mimar Sokak, gerçekleştirilen istimlak çalışmalarının ardından 800 metre uzunluğunda, 18 metre genişliğinde 4 şerit olarak düzenlendi. Yol asfalt serim çalışmalarının ardından hizmete sunuldu.

İMAM EFENDİ BULVARI YENİLEME PROJESİ
Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları kapsamında, 1.000 metre uzunluğundaki İmam Efendi Bulvarı’nda asfalt yenileme çalışması gerçekleştirildi. Sürücülere daha rahat ve konforlu bir sürüş imkanı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında aşınmaların oluştuğu bulvarda asfalt kazıma, zemin sıkıştırma ve temel malzeme seriminin ardından asfalt çalışmalarına başlandı. Kısa sürede gerçekleştirilen asfalt serim ve yol çizgi çalışmalarının ardından 4 şeritli bulvar hizmete sunuldu.

ENGELSİZ YOLLAR PROJESİ
Elazığ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından görme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla şehrin ana arterlerinde kaldırımlar, görme engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getiriliyor. Kabartmalı engelli yürüyüş yolu çalışmaları, görme engelli vatandaşlardan da tam not alıyor.

KADIN YAŞAM MERKEZİ PROJESİ
Kadınlarımızın sosyo-ekonomik gelişimlerini destekleyerek toplumsal yaşama katılımlarını artırmayı amaçlayan Kadın Yaşam Merkezi bünyesinde düzenlenen ebru, tezhip, hat, örgü ve çeyiz işi hazırlık, tel kırma, dikiş, rölyef, resim, filografi, magnet, süs eşyaları, takı tasarımı, ilmihal ve tefsir kursları yapılıyor.Merkez bünyesinde ayrıca uzmanların katılımıyla Aile Danışmanlığı, Evlilik Danışmanlığı, Çocuk Danışmanlığı ve Bireysel Danışmanlık hizmeti de veriliyor. Merkezde 4 hobi atölyesi, 1 eğitim salonu, 1 çocuk oyun salonu, 1 psikolojik destek odası bulunmaktadır. Merkezimizi her gün ortalama 100 kadın ziyaret ediyor.

ELAZIĞ TUR OTOBÜSÜ
Elazığ Belediyesi olarak kültürel değerlerimizin tanıtımını sağlarken kültürel gezilerde ve tanıtım hizmetlerinde kullanılmak üzere Elazığ Tur Otobüsü hizmete sunuldu Elazığ Tur Otobüsü bordo-beyaz rengiyle, iç dizaynında kullanılan vişne mermeriyle, koltuklara işlenen manileriyle ve elbette engellilere özel dizaynıyla şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlandı.

DİKEY BAHÇELER PROJESİ
Şehir estetiğine yeniliklerle değer katılacak. Modern kent yaşamının sonucu olan betonarme yapılarda duvarlar, dikey bahçe uygulamalarıyla yeşilin farklı tonlarıyla renklenecek.  Proje 01.03.2020 tarihinde tamamlanmış olup halkımızın hizmetine sunulmuştur.

ULUKENT KANALBOYU PROJESİ
Ulukent Mahallesi Kanal Yanı Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım Projesi tamamlandı, şehrin doğusu yepyeni bir yaşam alanı kazandı.  Proje toplam 37.000 metrekare alan üzerinde hayata geçirildi. Proje kapsamında ilk olarak 920 metre uzunluğundaki kanalda ıslah çalışması yapıldı, ardından da kanal çevresinde 1.800 metre uzunluğunda perde duvar çalışması gerçekleştirildi.  Kanal ve çevresindeki çalışmaların ardından ise çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarına başlandı. Alan, toplam 27.000 metrekare yeşil alan, 248 metrekare çocuk oyun alanı, 84 metrekare fitness alanı, 1.760 metrekare bisiklet yolu, 2.768 metrekare gezinti yolu ile piknik masaları ve barbekülerle donatılarak yepyeni bir kimlik kazandı. 

PAYLAŞIM NOKTALARI PROJESİ
Giyimden beyaz eşyaya, mobilyadan gıdaya ihtiyaç sahibi ailelerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek geniş ürün yelpazesiyle şehirde kardeşlik köprüleri kuran Hayır Çarşısına ek olarak 5 ayrı noktaya paylaşım noktaları kuruldu. ‘Küçük Paylaşımlarla Büyük Mutluluklara’ sloganıyla hayata geçirilen proje doğrultusunda oluşturulan paylaşım noktaları ile ihtiyaç fazlası giysi, ayakkabı ve miniklerin hayallerini buluşturan oyuncaklar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

MOBİL BEYAZ MASA PROJESİ
Vatandaşlarımızın belediye ile ilgili işlemlerini daha rahat ve kolaylıkla yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla Mobil Beyaz Masa uygulaması ile hizmet mahallelere taşındı. 

153 BEYAZ MASA SÜPER HİZMET BİRİMİ
Vatandaşla iletişimi güçlendirmek, sorun ve taleplere daha etkin çözüm üretmek amacıyla 153 Beyaz Masa Süper Hizmet Birimini aktif hale getirdi. 

AİLE DANIŞMANLIK VE EĞİTİM MERKEZİ
Ailelere ve bireylere psikolojik destek ve rehberlik hizmeti verilerek, sağlıklı bireyler ve bunun neticesinde güçlü aileler ve sağlıklı toplum oluşumuna katkı sağlanmasını amaçlayan Elazığ Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (ADEM) Kültür Mahallesi, Şehit İdris Doğan Caddesi,No:18’de bulunan Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Eğitim Merkezi Kat 2’de hizmet sunmaktadır. ADEM birimi, vatandaşlara rehberlik ve destek hizmetlerini sürdürmeye decam etmektedir.

İNSAN KAYNAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ
Kurumdaki mevcut personel yapısı analiz edilerek, periyodik mesleki eğitimlerle personelin donanımları artırılacak, ihtiyaç duyulan noktalara personel takviyesi de sağlanarak, şehrimize hizmet kalitesi artırılacak.

KİMSENİZ OLMASA DA BİZ VARIZ PROJESİ
Yaşlı ve Bakıma Muhtaç Kişilere Ev Temizliği Hizmeti - Alt Gelir Grubuna Yönelik Ev Bakım - Onarım - Malzeme Desteği Projesi hayata geçirildi. Ev tadilatı- tamiratı ve temizlik hizmetini projeden, kendisiyle ilgilenecek bir yakını bulunmayan yaşlı, engelli ve bakıma muhtaç vatandaşlar yararlanmaktadır.

GENÇLİK VE KADIN MECLİSLERİ
Gençlerin birlikte yönetim becerilerini geliştirmek, şehre ve gençliğe dair sorunların çözümüne katkı sağlamak ve gençlerin gelişimlerine değer katan aktivitelerle katılımcı bir gençlik oluşturmak hedefiyle Gençlik Merkezi kuruldu. Kadınların toplumsal yaşamda etkinliklerini artırmak, şehrin gelişiminde etkin söz sahibi olmalarına katkı sağlamak adına Kadın Meclisi kuruldu.

ENTEGRE TOPLU TAŞIMA AĞIR REHABİLİTASYONU
20 yılı aşkın bir süredir kullanılan mevcut toplu taşıma hatları (otobüs ve minibüs), şehrin gelişim ve değişimine bağlı olarak yeniden düzenlenecek. Toplu taşıma ağlarının rehabilite edilmesi çalışmalarıyla şehrin batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine yeni hatlar açılarak, tek ya da birbirlerine entegre hatlarla kesintisiz toplu taşımacılık hizmeti sunulacak.  Proje doğrultusunda, Fethi Sekin Şehir Hastanesi ve Fırat Üniversitesi Üniversite Hastanesi hatları, doğu ve batı yönünde Fırat Üniversitesi çıkışlı hatlar ile büyüyen mahallelerdeki hat güzergahları yeniden düzenlenerek, hizmete kalite kazandırılacak. Bu kapsamda Şehrin tüm mahallelerinden Şehit Fethi Sekin Şehir Hastahanesi'ne direkt toplu ulaşım seferleri başlatıldı. 

ATIK YÖNETİM PLANI
İsrafı önlemek, kaynakları daha verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için; mevcut durum tespitinden odak noktaların tespit edildiği, uygulama ve raporlama safhasına kadar kamu ve özel sektör destekli sıfır atık süreci başlatılacak.

GÜMÜŞKAVAK MAHALLESİ SPOR MERKEZİ
Gümüşkavak Mahallesi Spor Merkezi ve Ticari Alanlar Projesi 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanmakta olup proje kapsamında ticarethaneler, el sanatları atölyeleri, bay baya spor salonları,bay bayan wc, abdesthane ve mescitler yer alacaktır.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI VE OTOPARK PROJESİ
Belediye Başkanı Şahin ŞERİFOĞULLARI'nın girişimi sonucunda SGK eski binası Elazığ Belediyesi'ne devredildi. Proje kapsamında Kapalı Çarşı girişinde, tarihi Valilik Binası'nın arkasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu eski hizmet binası yıkıldı. Bu alan ve 15 temmuz meydanı birliştirilerek dev bir çalışma başlatıldı. Proje kapsamında alan, iki katlı 235 araçlık yeraltı otoparkı ve meydan olarak düzenlenecek. Çalışmaları başlatılan proje hıla ilerliyor. 

MİLLET BAHÇESİ PROJESİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin çeşitli illerinde hayata geçirileceğini açıkladığı 'Millet Bahçeleri'nden biri de Elazığ eski Emniyet Müdürlüğüne ait 26 dönüm arazi üzerine inşa edilmişti. Bakım ve işletmesi Elazığ Belediyesi tarafından yürütülecek Millet Bahçesi’ne ek olarak Orduevi arazisi üzerinde inşa edilecek farklı konseptlerde tematik bahçeler ve kıraathanelerin bulunduğu yeşil alanlar ile şehrin geleceğine değer katılacak.

ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNALİ PROJESİ
Mevcut şehirlerarası otobüs terminalinin kent merkezinde kalması ve ihtiyaçları karşılayamaması nedeniyle, Güney Çevre Yolu üzerinde, modern, konforlu, teknolojik donanımlara sahip yeni şehirlerarası otobüs terminal binası inşa edilecek. Elazığ Belediyesi tarafından Güney Çevreyolu üzerinde Venk Kavşağı 500 metre ilerisinde inşa edilecek yeni otobüs terminal binası, 8.226 metrekare kapalı alana, 6.556 metrekare yarı açık alana sahip olacak. Terminal bünyesinde 42 adet bilet gişesi, 18 adet dükkân, 2 adet restoran-kafe, büfe, bay-bayan wc, abdesthane, duş ve mescitler, şoför dinlenme odaları, çocuk oyun alanları ve 49 adet peron yer alacak. Şehrimiz dışarıya açılan kapısı olan terminal binamız modern ve konforlu yapısıyla şehrimizin gelecek vizyonuna değer kazandıracak.

TRAFİKTE TOPLUMSAL BİLİNCİN ARTTIRILMASI
Düzenlenecek etkin verimli programlarla şehir içi trafik sorunlarının çözüme ulaştırılması ve Elazığ’ın trafikte de bir huzur şehri olmasına katkı sağlanıyor. Proje doğrultusunda toplu ulaşım araçları ile taksi sürücülerine yönelik eğitim programları, toplumsal bilince katkı sağlayıcı kampanyalar, Milli Eğitim Müdürlüğü destekli öğrenci eğitimleri ve Trafik Gönüllüleri Platformu işbirliğiyle çalışmalar gerçekleştirilerek, toplumsal trafik bilincinin artırılmasına katkı sağlanıyor. Vatandaşlarımıza kaliteli hizmet sunmak adına otobüs şoförlerine iletişim, uzlaşma, kurum kültürü vb. başlıklarda eğitim verildi. Çocuklara trafik bilinci oluşturmak adına trafik haftasında trafik pisti kurularak eğitim verildi. Ayrıca okullardan gelen talepler doğrultusunda trafik pisti kurularak çocuklara trafik eğitimi verildi.

KAPALI FUAR ALANI PROJESİ
Elazığ, kapalı fuar alanına kavuşacak. Şehrin önemli eksikleri arasında yer alan fuar alanı, Kültür Park karşısında yer alan Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait işlevselliğini yitirmiş fidanlık arazisi üzerine inşa edilecek. Türkiye’nin ilk konsept projelerinden biri olacak Elazığ Fuar ve Kongre Merkezi yapımı ihalesi 5 Aralık 2019’da gerçekleştirildi. Kültürpark yerleşkesi yanında yer alan lokasyonda toplam 25.000 m² alan üzerinde 17.000 m² kapalı alandan oluşan Fuar alanı bünyesindeki kapalı sergi alanı, çok amaçlı salonlar, fuaye alanları, restoran, idari bina ve otoparkıyla kompleks bir yapı kimliğine sahip olacak. Uluslararası fuar organizasyonlara ev sahipliği yapacak Fuar merkezi ile sanayimizin ve ticaretimizin daha da gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine imkan tanınmış olacak.  Fuar ve Kongre Merkezi bünyesinde; toplam 6 bin metrekare kapalı fuar ve sergi alanı, iki adet 108 kişilik, bir adet 120 kişilik, bir adet 360 kişilik çok amaçlı salon, üç adet toplantı salonu, fuaye alanı, restoran, kafeterya, ofisler, 145 araçlık kapalı, 55 araçlık açık otopark yer alacak.

CİP KÖYÜ JEOTERMAL TURİZM VE SERACILIK PROJESİ
Merkeze bağlı Cip köyünde Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) yaptığı çalışmalar sonucu bulunan jeotermal kaynak suyu, termal tesis ve seracılık alanında değerlendirilecek. Tasarrufu 30 yıllığına Elazığ Belediyesi’nde olan 45 dönümlük Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusu sahasında hayata geçirilecek jeotermal enerjiye dayalı sağlık turizmi ve seracılık projelerine ilişkin yürütülen çalışmalar neticesinde termal sağlık turizminde ve seracılıkta şehre marka değer kazandırarak, şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacak. Cip Köyü Jeotermal Kaynak Suyu Sahasının işletim hakkı ile ilgili Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile Elazığ Belediyesi arasında sözleşme imzalandı. Seracılık ve sağlık turizminde Elazığ'ı zirveye taşıyacak sahayı en güzel şekilde değerlendirerek ve yatırımcıların önünü açarak, sahanın 30 yıllık imtiyaz sahibi olacak Elazığ Belediyesi öncülüğünde, bölgede hayata geçirilecek yatırımlarla seracılık faaliyetleri ve termal tesis işletmeleri şehir ekonomisine önemli katkı sağlayacak. Cip Köyü’nde bulunan ve 2 bin 300 metre derinlikte, 60 derece sıcaklıkta su çıkan Cip Köyü Jeotermal Su Kuyusu sahasının Elazığ ve bölge adına çok önemli olup, 45 dönümlük sahada çok güzel yatırımlar yapılacaktır. Elazığ Belediyesi’ne ait Cip Mesire Alanı yanında kurulacak sağlık tatil köyü ve jeotermal seracılık hizmetleri sunularak, şehir ekonomisine katkı sağlanacak.

YENİ İMAR YOLLARI
İmar planlarımız dâhilinde hâlihazırda açılmayan, çıkmaz sokak durumunda olan ve yeni gelişim bölgelerinde planlanan yollarımızın tamamı hizmete açılacak. Ayrıca Güney Çevre yolu, kuzey çevre yolu ile şehir merkezi arasındaki yeni imar yolu bağlantıları ile şehir trafiği nefes alacak. Bu kapsamda; 
- Çayda Çıra Mahallesi ile Keban Yolu ve Şahinkaya Köyü bağlantısını sağlayan toplam 1.850 metre uzunluğunda 25 metre genişliğindeki yeni imar yolu;
- Cumhuriyet Mahallesi Adliye arkası-Keban Yolu bağlantısını sağlayan 700 metre uzunluğunda 20 metre genişliğindeki yeni imar yolu çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu.
- Aksaray Mahallesi’ni Güney Çevre Yolu’na bağlayacak 25 metre genişliğinde 1.000 metre uzunluğundaki yeni imar yolu ile Ataşehir-Hicret Mahallerini Güney Çevre Yolu'na bağlayan 35 metre genişliğinde, 2500 metre uzunluğundaki 4 gidiş, 4 geliş olmak üzere 8 şeritli yol çalışmaları da devam etmektedir.
- Şehrin doğusundan batısına trafik akışına konfor kazandırmaya yönelik çalışmalar doğrultusunda 8. Kolordu Kışlası içerisinden geçen 1.200 metre uzunluğunda 30 metre genişliğindeki yeni yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte Fethi Sekin Şehir Hastanesi'ne akıcı ve konforlu ulaşım sağlanmış olacaktır.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİ
Akıllı Ulaşım Sistemleri alt yapısı yenileniyor. Yeniliklerle birlikte; Ulaşım Sihirbazı (Mobil Android ve IOS Uygulamalar ve Web Sitesi)
Nasıl Giderim Özelliği, ulaşmak istenilen noktaya hangi araçlar ile gidilebileceği bilgisine ulaşılır. Otobüsüm Nerede Özelliği ile otobüsün nerede olduğu, anlık olarak güzergâh üzerinde görüntülenir.Web Dolum Özelliği ile online olarak kredi kartıyla yükleme işlemi yapılmaktadır. NFC Bilet Özelliği olan telefonlardan temassız kart okuma imkanı sunulmaktadır. QR Bilet Özelliği ile mobil ödeme imkanı sunulmaktadır. Akıllı Durak Özelliği ile belirlenen duraktan otobüslerin kaç dakika sonra geçeceği bilgisine ulaşılır. Hat Hareket Saatleri Özelliği ile hatta ait seyahat kalkış saatlerine ulaşılır. Kart Bayileri Özelliği ile karta yükleme yaptırılabilecek en yakın dolum merkezlerinin bilgisine ulaşılır. Bakiye Sorgulama Özelliği ile ulaşım kartı bakiye sorgulaması yapılır.

YOLCU OTOBÜS DURAKLARI
Öğretmenevi, İzzetpaşa, Yeni Camii, Orduevi başta olmak üzere yolcu yoğunluğu fazla olan otobüs durakları yenilenerek, mevsimsel koşullarla uyumlu, modern, teknolojik donanıma sahip, çevre dostu ve engelli erişimine uygun akıllı otobüs duraklarına dönüştürülecek. Ulaşım erişebilirliğini artırmak, zaman tasarrufu sağlamak, ve kaliteli ulaşım sunmak amacıyla şehrin muhtelif noktalarına yolcu dostu otobüs durakları kurulacak. Kurulacak sistemle durakta bekleyen yolcular; bilgilendirme ekranları üzerinden otobüslerin kaç dakika sonra durağa varacağı, otobüs hat numarası, duraktan hangi hatların geçtiği konularında bilgilendirlecekler.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, sosyal yaşama katılarak, sosyalleşebilecekleri bir yaşam alanı sağlamak amacı doğrultusunda, İzzetpaşa Mahallesi’nde yer alan mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait bina (eski çağrı tıp merkezi), Engelsiz Yaşam Merkezi olarak düzenlenecek. Engelli bireylerin nitelikli zaman geçirecekleri merkez bünyesinde; mesleki eğitimlerin verildiği atölyeler, müzik ve sanat atölyeleri, oyun alanları, sinema salonları yer alacak. Engelli bireylere rehabilitasyon hizmeti sunacak merkezde ayrıca tedavi desteği de sağlanacak. Bu kapsamda 1298,53 m² alan üzerine inşa edilen yaşam merkezinin temel beton döküm çalışmaları tamamlandı.

KENT MEYDANI VE YERALTI OTOPARKI
Tarihi Elazığ Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan ve Elazığ Belediyesi'ne devri sağlanan Mehmet Akif Ersoy Lisesinin yıkımı gerçekleştirildi. Şehrimize 25.000 m² büyüklüğünde bir kent meydanı kazandırılması planlanan alanda iki katlı yaklaşık 900 araç kapasiteye sahip yeraltı otoparkı da yer alacak.

ALTYAPI HİZMETLERİ
Elazığ'ın en önemli sorunu olan altyapı sorununu çözüme taşıyacak proje ile 1980'li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlar hem sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıp ve kaçaklar önlenerek sıklıkla yaşanan su kesintileri giderilmiş olacak. Proje ile aynı zamanda her yağmur sonrası büyük bir çileye dönüşen altyapı yetersizliğini çözüme ulaştıracak yağmur suyu drenaj hattı hattı döşenecek.

İÇME SUYU HATTI
Sağlıklı içme suyu hatları için 1 milyon 100 bin metre, çeşitli çaplardaki içme suyu boru hattı projesi tamamlanarak, 1. etapta mevcut 335.000 metre asbest ve font borulu hat yenilenecek. Ayrıca şehrin su ihtiyacını karşılayan su kuyuları ile terfi merkezlerinin enerji sarfiyatını azaltmak amacıyla güneş enerji sistemleri kurularak, maliyet düşürülecek.

YAĞMUR SUYU ALTYAPISI
Yağmur suyu drenaj hattı olmayan yollar ile rehabilite gereken mevcut güzergahlarda drenaj kanallarının oluşturulması, ilave bağlantılarının yapılması, mevcut baca ızgaralarının yol kotuna getirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanarak 20 km yağmur suyu hattı döşenecek.

KANALİZASYON ALTYAPISI
Büyüyen şehir yapımız ve açılan yeni imar sahalarındaki kanalizasyon çalışmaları tamamlanarak, yapılaşmanın önü açılacak. Bu kapsamda toplam 685.000 metre uzunluğunda kollektör, toplayıcı ve şebeke hatlarının projelendirmesi tamamlanarak, acil eylem planı içerisinde yaklaşık 65.000 metre ana kollektör ve toplayıcı hatların yenilenmesi gerçekleştirilecek.
Proje 2020-2024 yılları arasında planlanmış olup yıllık %30 oranda tamamlanacaktır. İçmesuyu arıtma tesisi su kalite ve kontrol laboratuvar yenileme çalışmaları devam etmektedir. Laboratuvarımızda kullanılmak üzere, arıtılan sudaki belirli parametrelerin belirtilen dedeksiyon limitleri içinde analiz edilmesinde kullanılacak cihaz alımları için çalışmalar başlatılmıştır. 2021 yılı içerisinde şehrin muhtelif yerlerinde kanal ve yağmursuyu hat döşemesi yapılacaktır.

TESCİLLİ ESER RESTORASYON ÇALIŞMALARI
Binlerce yıllık mazisiyle birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Harput’ta, izleri yaşayan tescilli tarihi eserler restore edilerek, turizme kazandırılacak.
Bu kapsamda; Kale Hamamı, Hoca Hamamı, Esediye Hamamı, Harput Kalesi, Hüseynik Mahallesi ve diğer mahallelerde tarihi türbe ve çeşmelerde rölöve-restitüsyon ve restorasyon çalışmaları gerçekleştirilecek. 
Bu kapsamda;
- Hüseynik Mahallesi'nde bulunan 16 adet tescilli tarihi evde gerçekleştirilecek restorayon çalışmalarına ilişkin proje hazırlıklarına başlandı. 
Sağır Müftü Konağı
Sağir(küçük) Müftü Konağı restorasyon çalışmaları tamamlandı. İki farklı konağın bir avlu etrafında birleştiği, iki katlı yapı tamamen tarihi dokusu korunarak aslına uygun bir şekilde restore edildi. Tefriş çalışmalarının ardından konak Harput Kültür Evi olarak turizme kazandırılacak.
Harput Evi
Harput Mahallesi Ulu Camii güzergahında yer alan 19. yüzyıla ait tarihi Harput Evi rölöve-restitüsyon ve restorasyon projesi Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Yapı şehrin kültür ve turizmine kazandırılacak.
Hacı Yunus Bey Hamamı
Sarahatun Cami'nin doğusunda yer alan Hacı Yunus Bey Hamamı rölöve-restitüsyon ve restorasyon projesi Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandı. Restorasyon çalışmalarının ardından tarihi yapı müze olarak düzenlenecek.
Şahinkaya Surp Kevork Manastırı
Tarihi mirasın korunması yolunda başlatılan çalışmalar doğrultusunda Merkeze bağlı Şahinkaya köyü sınırları içerisinde yer alan ve 1061 yılında inşa edildiği kabul edilen 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı içerisindeki Surp Kevork Manastırı röleve, restitüsyon ve restorasyon projesinin hazırlanması için TKB'den hibe desteği sağlandı. 2020 yılı içerisinde restorasyona yönelik proje hazırlanarak onay için Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü'ne gönderilecek. Surp Kevork Manastırı ve çevresi, arkeolojik eğitim çalışmalarının yapılmasına olanak sağlayacak ArkeoPark alanı olarak düzenlenerek turizme kazandırılacak.
Hoca Hasan Hamamı 
Osmanlı mimarisine uygun olarak 1634 yılında inşa edilen Hoca Hamamı Restorasyon Projesi, Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan onaylandı.
Restorasyon çalışmalarının ardından Hoca Hasan Hamamı, Hamam Müzesi olarak turizme kazandırılacak.
Çahpur Çeşmesi ve Çevre Düzenleme Restorasyon Çalışması
Çahpur Çeşmesi restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları 2020 yılı içerisinde tamamlanacak. Tarihte çeşme yolları güzergahı olarak bilinen konumda yer alan tarihi Çahpur Çeşmesi restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla şehir çok özel bir dinlenme ve piknik alanına kavuşmuş olacak.
Dabakhane Hamamı Yenileme Çalışması 
Son olarak 1988 yılında eski binasının yerine yapılan tarihi Dabakhane Hamamında yenileme çalışması gerçekleştirilecek. 
Şifalı suyu ile yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi gören Dabakhane Hamamı
Yapılacak yenileme çalışmalarıyla sağlık turizmine katkı sağlayacak. 
Dabakhane Şifalı sularının bulunduğu yapıda yöresel mimariye uygun bir cephe giydirme çalışması gerçekleştirilecek.

MİNİ TERMİNAL
Akpınar Mahallesi’nde yer alan mini terminal binası mevcut yerinde yeniden inşa ediliyor. Komşu iller ve ilçeler arası ulaşımının sağlandığı mevcut yerinde toplam 7.500 metrekare alan üzerinde inşa edilen mini terminal binası 1.329 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak. Kaba inşaat çalışmaları tamamlanan mini terminal binasında, sol kapalı peron imalat çalışmalarına başlanacak. Mini terminal ana binası ince işlere ilişkin çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Yeni terminal binası bünyesinde; güvenlik-danışma, emanet odası, bekleme salonu, kafeterya, yönetim ofisi, 6 adet bilet satış ofisi, personel odası, şoför dinlenme odası, 10 adet yarı açık peron, 55 adet üstü açık peron yer alacak. Çalışmaların sona yaklaştığı Mini Terminal Binası, 2021 yılında hizmete sunularak çevre iller ve ilçeler arası ulaşım bağlantısına kalite ve konfor kazandırılmış olacak.

ELAZIĞ BELEDİYESİ ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ
Engelli bireylerin yaşam kalitesini artırarak sosyal yaşamda aktif olacakları bir yaşam alanı olarak şehre kazandırılacak Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi inşa çalışmaları ilerliyor. Çalışmalar kapsamında kaba inşaat çalışmalarında sona gelinerek  ince işler imalat çalışmalarına başlandı. İzzetpaşa Mahallesi’nde mülkiyeti Elazığ Belediyesine ait olan eski Çağrı Tıp Merkezi yerinde inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi, toplam 1298,53 m² alan üzerinde 6175 m² kullanım alanına sahip olacak. 7 katlı olarak inşa edilecek merkez bünyesinde; 100 kişilik sinema salonu, 2 adet çok amaçlı oda, 80 kişilik eğitim ve konferans salonları, mescitler, kütüphane ve okuma salonları, acil müdahale odası, toplantı odaları, 5 adet bilgisayar odası, müzik atölyesi, yağlı boya atölyesi, resim atölyesi, satranç odası, 3 adet işaret dili ve eğitim odaları, 4 adet oyun odaları, 2 adet psikolojik danışmanlık odaları, 22 adet idari birim odası, 15 adet derslik, 7 adet danışman odası, 7 adet aile eğitim odası, 2 adet kantin, çay ocağı-mutfaklar, personel odaları, arşivler, depolar ile 25 araçlık otopark yer alacak. EBEGEM, ADEM ve Gençlik Merkezi de hizmetlerini bu binadan yürütecek.