Elazığ’ın ana arterlerinden biri olan Malatya Caddesi üzerindeki Hazardağlı kavşağında büyük bir trafik sorunu yaşanıyor. 

Trafik akışının çok yoğun olduğu dörtlü kavşak, özellikle mesai ve okul çıkış saatlerinde yaşanan araç sirkülasyonu nedeniyle tıkanıyor, bu durum trafikte aksamalara, zaman zaman da kazalara neden oluyor. 

Şehrin Kuzey - Güney, Doğu - Batı yönlerindeki mahallelerin güzergah merkezi olan kavşakta trafik ışıkları yetersiz kaldığı için uzun araç kuyrukları oluşuyor, sürücüler dakikalarca beklemek durumunda kalıyor. Bu durum sürücüler için çileye dönüşüyor. 

“BATTI - ÇIKTI KAVŞAK PROJESİ UYGULANMALI”
Konuyu gündeme getiren Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Serkan Gürtürk, kavşaktaki yoğunluğu azaltmak ve bölgede yaşanan mağduriyeti gidermek amacıyla çalışma yapılması gerektiğini ifade ederek çözüm önerisinde de bulundu. 
Elazığ’da nüfus artışına paralel olarak motorlu araç sayısında artış yaşandığını belirten FHGC Başkanı Serkan Gürtürk, “31 Mart yerel seçimlerinden sonra şehrin yöneticileri bu konu üzerinde ivedilikle yoğunlaşmalı. Araç yoğunluğu İlimizde bariz şekilde görülmektedir. Dolayısıyla başta ana arterlerimiz olmak üzere cadde ve sokaklarımızda çok yoğun bir trafik  gözlenmektedir. Bu durum özellikle Hazardağlı kavşağında daha yoğun yaşanmaktadır. Şehrimizi dört bir yönden birbirine bağlayan bu kavşak günün her saatinde kilitleniyor. Uzun kuyruklar oluşuyor. Trafik ışıkları ihtiyacı karşılayamadığı için sürücüler uzun süre beklemek durumunda kalıyor. Bu durum hem zaman hem de yakıt israfına neden oluyor. Bu konuda inisiyatif alarak sürücülerimizin mağduriyetini gündeme getirmek istiyorum. İlgili kurumların ve yöneticilerin  bu soruna el atacaklarına inanıyoruz. Bizim tavsiyemiz Malatya Caddesi üzerindeki başta Hazardağlı kavşağı olmak üzeri merkezi noktadaki tüm kavşaklara battı çıktı kavşaklar yapılması yönündedir. Böylesi bir proje Malatya caddesindeki, dolayısıyla şehirdeki trafiği rahatlatacaktır”dedi.