Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, 6 Şubat Kahraman Maraş Depremlerinin birinci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 

Başkan Dumandağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde meydana gelerek Elazığ ve 10 ilimizde büyük yıkımlar, hasarlar oluşturan, 50 binden fazla vatandaşımızın hayatını kaybetmesine, 100 binden fazla insanımızın da yaralanmasına neden olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden bir yıl geçti. ‘Asrın Felaketi’ olarak ifade edilen deprem felaketinin acısı hala hepimizin içinde çok derin. Geçen 1 yılın ardından ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı. 

Hükümetimiz ve milletimiz tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde, eşsiz bir yardımlaşma ve dayanışma içerisine girerek büyük acılar yaşadığımız depremin yaralarını sarmak için kenetlendi. Ayrıca bizler de Elazığ Ticaret Borsası olarak deprem felaketinin ardından canla başla afetzede vatandaşlarımıza gerekli yardımları ve ihtiyaçları ulaştırmak için bütün imkanlarımızı kullandık. Öte yandan ülkemizin aktif deprem kuşağının üzerinde yer aldığının bilincindeyiz. Halkımızın can ve mal güvenliğini gözeterek başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı gerekli önlemlerin alınmasında üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz ve çalışacağız.

Bu vesileyle 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemizin bir daha böyle büyük bir felaketi yaşamamasını temenni ediyorum.”