Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, esnafların Bağ-Kur ve vergi ödemelerine dair yaşanan eşitsizliğe dikkat çekerek, Bağ-Kur prim günlerinin 7200'e düşürülmesi müjdesinin bir an önce hayata geçirilmesini talep etti.

Başkan Albayrak, esnafların Bağ-Kur prim günlerindeki eşitsizliğe vurgu yaparak, "Esnafımız  kendisi için 9000 üzerinden prim günü ödemek zorunda kalıyor. Esnaflarımız haklı olarak 7200 prim günü ödeyerek emekli olmak istiyor. Esnafımızla yaptığımız istişareler neticesinde ülke genelinde de en büyük beklenti SGK ile Bağ-Kur arasında bir norm birliği sağlanması, yani eşitlenmesi yönündeydi" dedi.

Esnafın ekonomik sıkıntı içinde olduğunu belirten Albayrak, "Gelir durumu giderek kötüleşen esnaflarımız, artan Bağ-Kur ödemelerini karşılamakta zorlanıyor. Bu durum, esnaflarımızın ayakta kalma mücadelesini ciddi şekilde etkiliyor. Bu konuda bir çözüm bulunmazsa, birçok esnafımızın işleri zorlaşacak ve maalesef birçok işyeri kapanmak zorunda kalacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan acil önlemler alınmasını ve esnafların prim yükü altında ezilmesine engel olunmasını talep ederek, "Esnafımızın ödeme gücü sınırlıdır, bu nedenle prim günlerindeki adaletsizliğin bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanımızdan, bu soruna acil çözüm getirmesini bekliyoruz" dedi.

Başkan Albayrak, esnafların sesini duyurmak ve haklarını savunmak adına mücadelelerine devam edeceklerini belirterek, esnafların beklentilerinin yerine getirilmesi halinde ekonomik anlamda önemli bir adım atılacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde ve ilgili bakanlıklar tarafından SGK ve Bağ-Kur arasındaki prim farkının ortadan kaldırılması yönünde bir çalışma yapıldığını belirten Albayrak, "7 bin 200 prim günü müjdesinin yeni yılda bir an önce hayata geçmesi en büyük beklentimiz ve temennimizdir. Bu vesileyle yeni yılın şimdiden hayırlar getirmesini temenni ederken, Cumhurbaşkanımızdan ve Gazi Meclisimizden gelecek müjdeli haberleri beklediğimizi tekrar hatırlatmak istiyoruz" şeklinde konuştu.