Elazığ OSB’de bulunan firmaları ziyaret eden Başkan Alan, elektrik pano üretimi yapan Seferoğlulları firma sahibi Burak Yol ile görüştü.

Fabrika üretim sahasında çalışanlarla sohbet eden Başkan Alan, genç personellere başarılar diledi.

Başkan Alan’ın ikinci ziyaret noktası ise döküm ve sanayi sektörlerine faaliyet gösteren Tan Çelik Firması oldu.

Firma Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tan’dan bilgiler alan Başkan Alan, imalat ve istihdamları sebebiyle teşekkür ederek plaket takdim etti.

Başkan Alan’ın üçüncü firma ziyaret noktası ise Alat Tekstil oldu.

İlimizin kalkınması ve istihdamın artırılması noktasında gayret gösterip başarı ortaya koyan firmaları ziyaret ederek plaket takdim ettiklerini ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan şunları söyledi:

“Organize Sanayi Bölgemizde tekstil sektöründe ilimizin ilk firmamızı ziyaret ederek sıkıntılarını problemleri dinledik. Bizler,  tüm işletme sahiplerine Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olduğumuz süre içinde sorun ve sıkıntıların çözümünde kendilerinin avukatı olacağımıza söz vermiştik. Şu an ekonomik ve piyasa şartlarından dolayı üreticilerimizin sıkıntı yaşadığını görüyoruz. Özellikle yatırım için almış oldukları kredilerde çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor.  Sabit ve değişken faizlerle alınan kredilerin yatırımcılar üzerinde olumsuz etkilerini görüyoruz.  Bu uygulama ile şehrimizde yatırım ve üretim yapan müteşebbislere haksızlık yapıldığı kanaatini taşıyorum. Bizler konumumuz itibarıyla icra makamı değil talep makamındayız. Bu konuda icra makamında olan ilgili kamu ve özel kurumlarımız, ilimiz yöneticileri ile siyasilerimizden bu konuda çalışma yapılmasını istirham ediyorum.”

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın firmalarını ziyaretlerinden büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Alat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alat,  bu süreçte tekstil ve üretici vasfındaki sanayicilerin, hep maddi hem talep hem de lojistik yönden sıkıntıları olduğunu dile getirdi.

Tekstil sektöründe talepte bir azalma olduğuna dikkat çeken firma yetkilisi Alat, talepte ciddi daralma olduğunu, kendilerinin bir yıldan beri  %15, %20 kapasiteyle çalıştıklarını, bir yıl öncesinde 2500 kişilik bir aile olduklarını bugün bu rakamda ciddi düşüşler yaşandığını dile getirdi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın firma ziyaretlerindeki son durağı ise Aşsan Grup oldu.

Toplu yemek sektöründe 40 yıllık geçmişi olan kurumsal bir firma olduklarını dile getiren firma Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Gedik, sektörde Catering firması olarak 2.900 çalışanıyla Türkiye’de söz sahibi bir marka haline geldiklerini, Elazığ'ın firması olarak Türkiye'nin 11 ilinde iş yapmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Bu başarıda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın desteklerinin önemli olduğunu ve bundan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren firma yetkilisi Abdurrahman Gedik, “Toplu yemek hizmeti olarak her kuruluşta ismimiz ve referansımız var. Bugün 11 ilde 110’a yakın projemizle günlük 130 bin yemek satışımız var. İnşallah firmamız sizlerin de desteklerinizle daha iyi bir noktaya taşıyacağız” dedi.

Firma ziyaretleri kapsamında Aşsan firmasını ziyaret ederek bilgiler aldıklarını ifade eden Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan,  Elazığ OSB’de ilimize böylesi güzel bir tesisi kazandırdıklarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi.

“Aşsan firması Türkiye’de kabul görmüş ve ilk 10’a girme başarısını göstermiş bir firmamız. Ben böylesine önemli yatırım yapan genç kardeşlerimi görünce, hem iş dünyasının temsilcisi hem başkanları hem de bir ağabeyleri olarak gurur duyuyorum.  Üyelerimiz böyle birbirinden güzel yerler açtığı ve üretime katkı sundukları zaman biz Oda yönetimi olarak ziyadesiyle mutlu oluyoruz. Unutmasınlar ki onların arkasında cesaretle duran bir başkanları var. Biz üretenin yanındayız ve hep yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ziyaretlerde firma yetkililerine plaket takdim eden Başkan Alan’ın Elazığ OSB’deki firma ziyaretleri önümüzdeki günlerde de davam edecek.