Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Hilal Piliç tesislerini ziyaret eden Başkan Alan, firma Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gürgöz’den bilgiler aldı.

2006 yılında kurmuş oldukları firmalarının 2013 yılında ihracata başladığını ifade eden Hilal Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Vedat Gürgöz, özellikle tavuk piliç sektöründe doğu ve güneydoğuda bayileri olmakla birlikte Ortadoğu pazarında en çok ihracat yaptıkları ülkenin Irak olduğu belirtti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının desteğini yanlarında gördüklerini ve bundan güç aldıklarını dile getiren Görgöz, Başkan Alan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İlimizde yatırım ve üretim yapan firmalarımızın başarılarını yerinde görmek amacıyla istihdam oluşturan firma ziyaretlerini sürdürdüklerini dile getiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ziyaret ettikleri her bir tesisten gurur duyduklarını, işleyen sistem ve dönen çarkları görmenin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak görevlerinin sanayicilerin sorunlarını dinlemek ve çözümünü gerçekleştirerek yatırımcının önündeki engelleri aşmak olduğunu ifade eden Başkan Alan, her bir tesiste en az 150-200 personelin istihdam edildiğini görmenin geleceğin kalkınmış ve gelişmiş Elazığ’ını inşa etmek açısından çok önemli bir gösterge olduğunu dile getirdi.

Üyeleri Vedat Gürgöz’ün beyaz et sektöründe önemli bir mesafe aldığını ve ihracatıyla ilimize önemli oranda katma değer sağladığını belirten Başkan Alan, firmanın başarılarının devamını diledi.

 

Başkan Alan’ın OSB’de ziyaret ettiği diğer bir firma ise makine ve otomotiv sektöründe hizmet veren ÖZ TOL şirketi oldu.

Firma Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Özen’den çalışmaları hakkında bilgiler alan Başkan Alan, makine sanayicileri ile otomotiv sektöründeki başarıları yakından takip ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

“İzzet Ağabey bizim büyüğümüz, abimiz. Hem kendi sektörüne hem de Elazığ OSB’ye önemli katkılar sağlıyor. Kendisine teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.”

20 yıldan beri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ile birlikle hem ilimiz sanayisi hem de OSB’ye önemli katkılar sunduklarını dile getiren ÖZ TOL Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Özel,  şehrin ancak sanayi ile gelişeceğini, bunun da yatırımcılara sahip çıkmak ve teşvik etmekle mümkün olacağını ifade etti.

Geçmişte OSB’yi gelerek yatırımcıları ziyaret edip onurlandıran yöneticilerin olmadığını ifade eden Özel, Başkan Alan’ın firma ziyaretlerini çok anlamlı ve değerli bulduğunu  dile getirdi.

ÖZ TOL aile firmasının ilimiz ekonomisine katkılarından mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Alan;  “Birbirinden değerli, birbirinden kıymetli üniversite mezunu gençlerin çalışıp üretmesinden mutluluk duyuyorum. Genç ve üretken nüfusumuz, kafelerde değil üretimde olmalı. Onlara yeni iş ve istihdam alanları oluşturmalıyız.  Bunun için hem bizlere hem ilimiz yöneticilerine hem de siyasilerimize büyük görev düşüyor. Bu tesiste ve diğer tesislerde üretime katkı sunan tüm genç kardeşlerimiz ile genç girişimcilerimize teşekkür ediyorum.” Dedi.

Üçüncü kuşak olarak ÖZ TOL firmasında üretim gerçekleştirdiğini ifade eden firmanın yeni kuşak temsilcisi Samet Özen, bölgenin araç üstü ekipman ihtiyacını lisanslı ürünlerle karşıladıklarını ve Avrupa’nın tüm ülkelerine ihraç ettiklerini dile getirdi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın OSB’deki firma ziyaretlerinin sonraki durağı ise ED YAPI YALITIM oldu.

 Firma olarak Elazığ'ın kalkınmasına öncelik verdiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Emre Düşmez, sanayicilerin gayreti, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın da destekleriyle şehre yeni yatırımların kazandırılacağını ve Elazığ’ın önemli bir üretim merkezi olacağını dile getirdi.

Amaçlarının hem Elazığ sanayisine hem de kadın istihdamına katkıda bulunmak olduğunu ifade eden ED Yalıtım Yönetim Kurulu üyesi Oya Düşmez ise başta kendi markaları olmak üzere Elazığ’da çok ciddi firmaların çıktığını ve bu başarıda  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris  Alan’ın önemli bir katkısı ve payı olduğunu söyledi.

Elazığ OSB’de çok farklı sektörlerde faaliyet göstererek üretim yapan firmaları ziyaret ettiklerini ifade eden Başkan Alan, özellikle kadınlarımızın üretimde önemli bir aktör olduklarını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eti.

Oya Düşmez’in  iş kadını kimliği yanında;  eğitim, kültür-sanat ve birçok alanda öne çıkıp  ilimizi başarıyla temsil ettiğini dile getiren Başkan Alan, bu çalışmalarından dolayı kendisine teşekkür etti.

Başkan Alan, başarılarından ve ilimiz ekonomisi ile istihdamına katkılarından dolayı ziyaret etiği firmalara plaket takdim etti.