Saadet Partisi (SP) Elazığ Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın’ın seçimi kazanmak için kamuoyuna açıkladığı projeler hayal kırıklığı yaşattı, dağ fare doğurdu. 

Akın’ın 40 stratejik 10 tamamlayıcı proje adı altında vatandaşa vaat ettiği 50 proje Elazığ’ın geleceğine ve vizyonuna ışık tutacak projeler olarak değerlendirilmezken, söz konusu vaatler muhtar adayı kampanyası şeklinde algılandı. 

BU PROJELER ÇAĞ DEĞİL HENDEK ATLATIR
İddialı sloganlarla seçmenin kafasını kurcalayan SP Belediye Başkan Adayı Abdullah Akın, kamuoyuna lanse ettiği projelerini  Elazığ’a çağ atlatacak projeler olarak nitelendirse de vaatler incelendiğinde, bahsedilen bir çok projenin kentte zaten uygulamaya sokulmuş çalışmalar olduğu görüldü.
Akın, kendisinin dahi inanmakta zorlandığı öyle bir vaadde bulundu ki stratejik olarak nitelendirdiği bu proje yapılması mümkün olmayan, devlet bütçesi kadar maliyet gerektiren uçuk bir proje olarak değerlendirildi. 

ŞEHRİ YENİDEN İNŞA EDECEKMİŞ
Akın’ın hayal projelerden biri Kentsel Dönüşüme yönelik vaatler. 
Akın açıklamasında, kentsel dönüşüm ile ihtiyaçlara cevap veren, yapılar ve mekânlar oluşturulacaklarını ifade ederek, ‘Şehir merkezindeki mahallelerimizi yeniden imar ve inşa edeceğiz’ söyleminde bulundu. Bu açıklamanın inandırıcılığını okuyucuların takdirine bırakıyoruz. 

BELEDİYE ELEKTRİK ÜRETİYOR ZATEN
Akın, belediye bünyesinde enerji üretim tesisi inşa edeceklerini söylüyor. Mücahit Yanılmaz döneminde çöpten enerji üretim tesisi, Şahin Şerifoğulları döneminde kurulan güneş enerji santralinden ne kadar elektrik üretildiğini araştırması gerekiyor. 

FIRINCI ESNAFINA MEYDAN OKUYACAK
Akın, Elazığ’da ekmek fabrikası kuracağını da vaat ediyor. Kentte yüzlerce ekmek fırını işletmesi ve çalışanlarını bertaraf etmek ya da karşısına almak o kadar kolay olacak mı, bunu iyi düşünmesi gerekiyor. 

TELEFERİK PROJESİ PİŞTİ OLDU
Abdullah Akın, Mevcut Başkan Şahin Şerifoğulları’nın yeni dönem için hazırlık içinde olduğu projeyi bir yerlerden duymuş olacak ki bu projeyi listesine eklemiş. Kulislerden alınan bilgiye göre Başkan Şerifoğulları önümüzdeki hizmet döneminde Harput ve Hüseynik arasında teleferik projesi uygulayacak. Akın, ‘bu projeyi ben yapacağım’ vaadinde bulunuyor. Bu projeyi gerçek anlamda kimin yapabileceği gerçeği ortada iken, Akın’ın bu vaadine hiç gerek yoktu. 

İŞSİZLİĞİ BÖYLE ÇÖZECEKMİŞ
Akın’ın istihdama yönelik projesi ise akıllara durgunluk verdi. 
Akın, belli sayıda personel çalıştıracak işletmelere kira, elektrik ve su faturası desteği vereceğini vaat ediyor. Bir işletmenin elektrik, su ve kira ücretinin toplam maliyeti bir işçinin aylık sigorta ve maaşına bile denk gelmiyor. Bu fikri kim önerdi Abdullah Akın’a bilmiyoruz ama akılcı, yaratıcı, vizyoner kişilerle yol yürümesini öneriyoruz. 

ÖRNEK MAHALLE KURACAKMIŞ
Akın, Elazığ’ın kültürünü yansıtacak örnek bir mahalle inşa edeceklerini de vaat ediyor. Bu bütçeyi nerden buluyor bilinmiyor ancak bir mahalle inşa etmenin maliyetinin iyi hesaplanması gerekiyor. 

Akın, belediyenin asli görevi olan kaldırım işgali, mahalle arası ulaşım, işportacı, temizlik, geri dönüşüm sorunlarına yönelik çözüm önerilerini de vaat olarak seçmenin önüne sunuyor. 

HAZAR GÖLÜNE ÇİVİ ÇAKAMAZSIN
Vaatlere doymayan Akın, belediye mücavir alanında olmayan Hazar Gölüne de el atıyor. Göl kıyısına tam teşekküllü, turistik yapılar inşa etmeyi vaat ediyor. Akın’ın bu vaadi de inandırıcı ve gerçekçi bulunmadı. Abdulah Akın, Hazar Gülü ve çevresinin doğal sit alanı olduğunu, bir çivi dahi çakılamayacağını unutmuş olmalı ki böyle bir vaatte bulunmuş. 

BU HİZMETLER ZATEN UYGULAMADA
Akın, akıllı kent, geniş ve kullanışlı parklar, kütüphane, sosyal yaşam alanları yapacağını da söylüyor. Akın’ın 'yapacağım' dediği bu vaatler mevcut belediye yönetimi tarafından aylar önce uygulamaya konuldu ve vatandaşın hizmetine sunuldu. 

AKIN DÖNEMİNDE ELAZIĞ’DA HER YER WC OLACAK 
Akın’ın Elazığ’a vizyon katacak, geleceğe ışık tutacak vizyon projelerinden biri de toplu alanlarda vatandaşın tuvalet ihtiyacını görebileceği WC inşa etmek olacak. Bu eksikliği görüp gündeme getirdiği için Abdullah Akın’ı tebrik etmek gerekiyor. Akın döneminde Elazığ’da her yer WC olacak.