HABER: VEDAT YETİK

Elazığ'da esnaf odaları seçimleri yaklaşırken, başkan adayları arasında sert suçlamalara varan tartışmalar yaşanıyor.

Elazığ Bakkalar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Hakan Gökhan Erkal, mevcut oda başkanı Cebrail Top'un önceki gün bir içecek markasına yönelik yaptığı boykot çağrısına sert tepki gösterdi. 
Bakkalar ve Bayiler Odası Başkanı Cebrail Top, bir içecek firmasının zincir marketler ile bakkal esnafına uyguladığı fiyat politikasına tepki göstererek, sözkonusu firmanın ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yapmıştı. 

Başkan Cebrail Top'un bu açıklamasına, Başkan Adayı Hakan Gökhan Erkal'dan tepki geldi. 
Erkal, yaptığı açıklamada, "Sayın oda başkanı  Cebrail Top çok talihsiz bir açıklama yaparak cacacola markalı içeceği boykot etme çağrısı yapmıştır. Yapmış olduğu bu açıklama zaten yıpranmış olan bizim gibi küçük esnaf arkadaşlarımıza zarar vermekten başka bir getirisi olmayacaktır. Zaten akıl travması yaşayan oda yönetimi bu yaptığı boykot çağrısı ile yaraya tuz basmaya devam etmektedir. Oda yönetimi olarak odaya kayıtlı bulunan üyeleri üstünde ağırlığını kaybetmiş bir başkan ve yönetimi  bu şekilde boykot uygulamasının ne gibi bir zarar vereceğini hesap etmeden böyle bir işe girmiştir.
Hadi biz başkana uyduk ve cocacola’yı dükkanlarımıza  sokmadık. Peki Sayın başkan boykot çağrısı yaptığı bu içecek gurubunun fanatik ve bağımlı  içicilerini ulusal marketlere yönlendirmiş olmuyor mu?
Bu tüketiciler bir kola almaya gittiği zaman diğer alışverişlerini de bu ulusal marketlerden alacaklarını hesap etmedi mi  acaba? Sayın Cebrail top zaten bu ulusal marketlere halkımızın gitmemesi için yalvarırken, bu boykot sürecinin sonunda esnafımızın yaşadığı maddi kayıptan dolayı bir kez daha mı yalvardığını gorecez acaba? Ve buradan sayın başkana soruyorum bu yaptığınız boykot çağrısı esnafımıza fayda sağlamak adı altında esnafımıza müşteri kaybettirip sözde “ÜÇ HARFLİ” dediğiniz ulusal marketlerin müşteri potansiyelini arttırmaya yönelik bir proje mi ?" ifadelerini kullandı.