Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Faruk Septioğlu, seçimlere doğru ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Şehrin dört bir yanında vatandaşlarla buluşan Başkan Adayı Septioğlu, İl Göç İdaresi Müdürü Rıfat Çetinkaya ve kurum çalışanlarını ziyaret etti.

Septioğlu daha sonra AK Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. 
Ziyarette konuşan Kooperatif Başkanı Özer Macit, “Elazığ’ımıza geçmiş dönemlerde hizmet etmiş Sayın Vekilimin bizleri ziyaretinden büyük mutluluk duydum. Kendilerine çıkmış oldukları hizmet yolunda AK Hazar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak başarılar diliyoruz.” Dedi. 
Başkan Adayı Septioğlu ise, “Elazığ insanı kadirşinastır. Vefalıdır. Dostluğu, ahlakı, edebi bilen her zaman doğrunun yanında yer almayı bilen insanlardır. Sizlere de çalışmalarınızda başarılar diliyorum ” diye konuştu.

Başkan Adayı Septioğlu daha sonra Öz Sağlık-İş Sendikası Elazığ Şube Başkanı İrfan Demirtaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. Şube Başkanı İrfan Demirtaş ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek başarı temennisinde bulundu. Başkan Adayı Septioğlu da, “Artık Elazığ’da değişimin yaşanması lazım. Hem Elazığ’ımız da hem de ülkemizde adaleti, hak ve hukuku esas alan bir değişim zamanı gelmiştir. Doğruda, hakta ve adalette birleşmemiz lazım.” Şeklinde konuştu.

Başkan Adayı Septioğlu iftar sonrası ise Aksaray Mahallesi sakinleriyle buluştu. Büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılanan Başkan Adayı Septioğlu Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal’dan başta kentsel dönüşüm olmak üzere mahallenin sorunlarını dinledi. 

Doğruyu doğru zamanda ve ayrım yapmadan yapabilmenin önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Adayı Septioğlu, “2009’da Okçular depremini yaşadık. Cumhuriyet tarihinde ilk defa orta hasarlı binaları ağır hasara aldık. Bu öyle basit bir şey değildi. Ferdin istediği yerde istediği şekilde evini yaptık. Daha sonra Kütahya-Simav depremi yaşandı onlara da yol gösterdik, onlar da aynı şekilde yaptı. Şimdi 11 ili etkileyen bir deprem yaşadık. Doğru zamanda doğru yerde doğruyu yaparsan sonuç güzel olur. Aksi şekilde davranırsan memleket çıkmazdan kurtulmaz.” Diye konuştu.

Projelerini anlatan Başkan Adayı Septioğlu, “Yaşadığımız 2020 ve 2023 depremleri sonucu şehrimiz önemli bir yıkım yaşadı. Ancak bu binaların dönüşümü noktasında adım atılmadı. Bizler ‘Depreme Dirençli Şehir Elazığ’ başlığı altında gerçekleştireceğimiz çalışmalarla şehrimizi kısa sürede yeniden ayağa kaldıracak adımları atacağız. Elazığ’da depremin izlerini sileceğiz. Hemşehrilerimizi huzur ve güven içerisinde yaşayacakları konutlara kavuşturacağız. Elazığ'ın yıkılan ve yok olmaya başlayan kent kimliğini yeniden oluşturacağız. İnşallah 31 Mart’ta hemşehrilerimizin desteğiyle bu şehri hak ettiği adil hizmet anlayışıyla buluşturacağız.” şeklinde konuştu.