1968 yılında kurulan ve Türkiye'nin en köklü meşrubat üreticilerinden biri olarak tanınan içecek markası Aroma, satışa çıkarıldı. Şirketin, Doğuş Çay'a devredileceğine dair iddialar sektörde büyük bir etki yaratırken, yasal olarak konkordato ilan etmediği biliniyor. Aroma'nın geleceği, yapılacak genel kurul toplantısında netleşecek.
Dünya Gazetesi'nden Recep Erçin'in haberine göre, Bursa merkezli Aroma Meyve Suları ve Gıda Sanayi AŞ, 14 Aralık 2024 tarihinde gerçekleştirdiği genel kurul duyurusunda, şirketin satışıyla ilgili gündem maddesine yer verdi. Paylaşılan duyuru, ilan.gov.tr üzerinden kamuoyuna açıklandı. Duyuruda, şirketin Bursa'nın Gürsu ve Kestel ilçelerindeki taşınmazlarının yanında fabrika ekipmanları, marka hakları, lisanslar ve ruhsatların da satışının ele alınacağı ifade edildi.
YENİ SAHİPLERİ İLE İLGİLİ BOMBA İDDİA
Hafta başında Para Dergisi'nde yayımlanan bir haberde, Aroma'nın sahibi Duruk Ailesi'nin şirketi Doğuş Çay'a sattığı öne sürüldü; ancak olayla ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı. Gıda sektöründe önemli yankılara neden olan bu iddia üzerine, hem Aroma hem de Doğuş Çay'dan bir açıklama bekleniyor.
GENEL KURUL TARİHİ BELLİ OLDU
Şirketin geleceği, 27 Aralık 2024 tarihinde düzenlenecek genel kurul toplantısında netlik kazanacak. Aroma'nın satışına dair bu durum, sektörün dikkatini çekerken, alınacak kararın yalnızca marka için değil, gıda sektörü açısından da önemli bir dönüm noktası olacağı öngörülüyor.