Elazığ’ın genç, dinamik ve çalışkan Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 5 yıllık hizmet döneminde hayata geçirdiği vizyon ve mega projelerle Elazığ’ı örnek gösterilecek bir şehir haline getirdi. 

Şehrin 41 mahallesine eşit bir şekilde hizmet götüren Başkan Şerifoğulları, kronikleşen sorunları çözüme kavuşturdu, istihdam ve ekonomiye katkı sunan projeleri hayata geçirerek büyük bir başarıya imza attı. 

Pandemi ve yıkıcı depremlerin yaşattığı ağır hasara rağmen yılmadan ve yorulmadan gece gündüz çalışan Başkan Şerifoğulları, bir taraftan yaraların sarılması için mücadele verirken  bir yandan da  her biri bir birinden kıymetli 100 projeyi hayata geçirerek şehrin ufkunu açtı.

ALTYAPI SORUNUNA NEŞTER VURULDU
Hızla büyüyen şehrin her türlü ihtiyacını karşılamaya yönelik hizmetler gerçekleştiren Başkan Şerifoğulları’nın en önemli hizmetlerinden biri de altyapı çalışması oldu. 

Siyasi risk alarak şehrin kronikleşen altyapı sorununa neşter vuran Başkan Şahin Şerifoğulları, sağlam ve yenilenmiş bir altyapı için güçlü adımlar attı. 

Başkan Şerifoğulları’nın Elazığ’ın geleceğini düşünerek başlattığı altyapı çalışmalarıyla 1980’li yıllardan kalma asbestli borular sökülerek içme suyu hatları yenilenerek sağlıklı bir yapıya kavuşuyor.

Böylece Elazığ halkı hem sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşmuş olacak hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek su tasarrufu sağlanacak. 
Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarında da yağışlar sonrası altyapı yetersizliğinden kaynaklanan sorunları çözüme kavuşturulacak. 

Ayrıca kanalizasyon hattının yetersiz kaldığı bölgelere toplayıcı hat imalatı gerçekleştiriliyor. Daha müreffeh ve yaşanılabilir bir şehir için çalışmalar devam ediyor. 
Bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında 116 Bin Metre İçme Suyu hattı, 17 Bin metre kanalizasyon hattı, 11 Bin metre yağmur suyu hattı yenilenerek Elazığ Halkının hizmetine sunuldu.