AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından bugün 10.00-10.30 saatleri arasında Starbucks’ın Türkiye’deki tüm şubelerinde Filistin atkılarıyla eş zamanlı gerçekleştirilen yarım saatlik yer kapatma eylemi Elazığ'da da yapıldı. 

Filistin’de yaşanan soykırıma ve bu soykırımda Starbucks’ın İsrail’e verdiği desteğe tepki olarak AK Parti Gençlik Kolları mensubu 30.000’i aşkın genç, İsrail destekçisi Starbucks’ın Türkiye’deki tüm il ve ilçelerindeki şubelerinde misafir oturma alanlarında ”Say Stop” mottosuyla, Filistin atkılarıyla yer kapatma eylemi gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen program kapsamında AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm ve beraberindeki teşkilat mensupları da Starbucks Şubesine giderek oturma eylemi yaptı. 

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan eyleme ilişkin açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bombalarının hedefine çocukları, kadınları, hastaneleri ve tüm sivilleri koyan işgalci İsrail'e karşı Filistin halkının onurlu özgürlük mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz. Bugün gerçekleştirdiğimiz eylem, sessiz bir protesto olarak dünyaya verdiğimiz bir mesajdır. Bugün AK Gençlik, tüm Türkiye’de en güçlü ve en organize gençlik teşkilatı olduğunu bu büyük eylemle birlikte göstermiştir. Bu gücümüz her zaman barışçıl amaçlarla, ülkemizin birliği ve bütünlüğü adına kullanılacaktır. AK Gençlik ailesi, İsrail’in vahşet boyutunda saldırılarını sürdürdüğü bu günlerde gerek İsrail’e gerekse tüm destekçilerine #SayStop demek üzere eylemlerine devam edecek."

AK Parti Elazığ Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm de eylemle ilgili açıklamasında; "İsrail'in Filistin’de yaptığı insanlık dışı saldırıları kınıyoruz. Bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ'ımızda Gençlik Kolları Genel Merkezimiz tarafından düzenlenen eylemi hayata geçirdik. Biz bu saldırılar son bulana kadar tepkimizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.