Şampiyona öncesinde bilardo salonunun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Bilardo Federasyonu başkanı Ersan Ercan, MHP İl Başkanı Yunus Bal, Osmaniye Gençlik Spor İl Müdürü Sedat Acar, Bilardo İl Temsilcisi Lokman Korucu, İlçe ve belde belediye başkanları, akademisyenler ve diğer ilgililer katıldı.

Açılışta bir değerlendirme yapan Gençlik Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, bugünün heyecanlı bir gün olduğunu söyledi. Eren, “Bugün heyecanlı bir gün hakikaten bir spor adamının bir il müdürünün en mutlu olduğu günlerden birtanesi çünkü biz geçtiğimiz haftalarda olimpiyatlara Elazığ’dan bir sporcu kardeşimizin vizesini almıştık mutlu olduk, başarılar olunca mutlu oluyoruz bir de açılışlar olunca mutlu oluyoruz. İçinde bulunduğumuz Elazığ Atatürk Stadyumu’nun içerisinde biz buraya yaşayan stadyum diyoruz birazdan açılışını yapacağımız bilardo salonumuz hemen yan tarafında havalı silahlar, halter ve fitnes salonu, yan tarafından büyük bir spor salonumuz içerisinde hentbol, basketbol ve voleybol takım sporlarını, badminton branşını yine güreş gibi toplam 16 branşın olacağı 10 spor salonunun muhteşem bir spor kompleksini de bir parçasını da bugün açıyoruz. Çok kıymetli federasyon başkanımız nezaket gösterdiler buraya kadar teşrif ettiler ekibiyle birlikte bu muhteşem salonu açıyoruz. Ben zaten bilardo camiasına bir sözüm vardı o sözümüzü bugün yerine getirdiğimiz için çok mutluyum” dedi.

Bilardo federasyonu başkanı Ersan Ercan ise yaptığı değerlendirmede Bilardoda dünya çapında büyük başarıların olduğunu belirterek, Elazığ’dan da neden bir şampiyon çıkmasın dedi. Ercan, “bugün açılışını yaptığımız bu güzel tesiste geçtiğimiz günlerde üniversite sınavında şampiyon olan Elazığlı gencimizin yaptığı gibi Elazığ’da neden bir dünya çapında sporcumuz çıkmasın. Dünyada Avrupa’da İstiklal Marşı’mızı dinletip bayrağımızı göklere çekmesin. İnşallah bu tesisten de nice şampiyonlarımız çıkar bizde onlarla gurur duyarız. Bu tesisin yapılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca Elazığ Milletvekilleri Erol Keleş ve Mahmut Rıdvan Nazırlı salona giderek, kısa bir gösteri maçı yaptılar.