İNSAN MI, VAHŞİ TABİAT MI? - Turgut Güneş
SON DAKİKA

İNSAN MI, VAHŞİ TABİAT MI?


Kenger Sakızım nerede?..  Acı süpürge nerede?..  Civan perçemi, Kuzu kulağı, Yabani kekik, Alıç ağacı, Ada çayı, Yabani lavanta, Çoban döşeği, Ballıbaba otu, Gelincik çiçeği, Altın çiçeği, keven otu, Hatmi çiçeği, Yabani Yulaf, Yarpuz,  Güveği  feneri  (pat pat otu) ve dahi  kaybolan binlerce tür neredeler?

Yok ettiniz bu florayı,  katlettiniz. Doğal şifa kaynaklarını cahilce yok ettiniz ve doymak bilmeyen şahsi hırsınız  ile yok etmeye ve insanların sağlığınıda yok etmeye devam ediyorsunuz.

Bu saydığım bitki çeşitleri , ELAZİZ kentimizde olan bitki florasından sadece birkaç tanesi. Ve özellikle HARPUT taki bitki çeşitliliği, tarihte bilinen ama unutulmaya veya birileri tarafından unutturulmaya çalışılan bir konu.

-Her dönemde devletin birimlerinin işleyişi herkesin bildiği üzere farklı Politikalar içeriyor.       -Birileri sanayileşmede atılım yapmaya çalışıyor , birileri tarım üzerine , birileri ise müzik ,heykel , resim üzerine yoğunlaşıyor. 

 Gelelim ülkemizdeki  ve   özellikle şehrimizi ilgilendiren  ve  bu bahsettiğim konuyu etkileyen tarım politikasına 

-Özellikle kırsal alanlarda ve Köy gibi bölgelerde boş arazi , Kıraç arazi ve taşlık arazileri tarımsal faaliyetler de kullanmak üzere ,  bu alanlarda Üretim yapmak isteyen herkese devlet tarafından her türlü destek veriliyor. Bu üretim adına fevkalade bir şey ama işin aslı bazı egoist kişilerin eline düşünce göründüğü gibi değil. 

Nasıl mı diyeceksiniz? 

-Sorun denetim sorunu ve işgal

Bazı gözünü para bürümüş kişilerin, kendiler in den başka hiçbir kimseye tarımsal faaliyet te bulunma hakkını engellemeye çalışmaları ve yaşama hakkı tanımayacak kadar  mal hırsıyla gözü dönmüş olmaları.

Hemen yakın bir köye veya kırsal bir bölgeye gidin ve gittiğinizde göreceksiniz ki gözünü mal ve para hırsı bürümüş kişilerin , yan komşunun yürüyeceği yolları ve hatta köyün ortak kullanım yolu ve arazilerini bile işgal etmiş durumdalar

İNSAN GİBİ GÖRÜNEN VAHŞİ YARATIK KÖYÜN MERASINI BİLE İŞGAL ETMİŞ 
Ve bu kişileri denetleyen veya sen ne yapıyorsun?  Diyecek bir devletin yetkilisi de gelip kontrol etmeyince veya yetkili kurumların  bu işgallerden  haberi olmayınca iş işten geçiyor ve atı alan Üsküdar’ı geçiyor ve   O  tip ve  O kafadaki kişiler ,  kendi kafasına göre işgal ediyor. bu tür şahıslar Ecrimisil denilen ve kiralama bedeli bile vermeden DOĞAYI  istediği gibi katlediyorlar. 
Soran olursa adı ne… Sözde  tarım yapıyorlar… 

Sen tarım yapmıyorsun…  Aksine DOĞAYI KATLEDİYORSUN VE İŞGAL EDİYORSUN.  Hem de başkalarının , kanuna ve yöntemlere ve doğaya uygun olarak bir fabrika gibi ülkeye katma değer katabilecek teknikte tarımsal faaliyet yapmasını da  engelleyerek 

NASIL MI…? 
Yan komşunun evine giden yürüme yoluna kadar  işgal eden mi? dersin,

Köylünün ortak kullanımı olan yolunu kendi arazisine katmaya çalışan mı? dersin,

Devletin toplulaştırma çalışmasında çaktığı harita kazıklarını çıkarıp, kendi istediği Sınıra çakan mı?dersin,

Köy bölgelerindeki yasal  hayvan otlakları MERA ları kendi kafasına göre işgal eden mi? dersin
Sorsanız  Allah rızası için ağaç ekiyor sevap işliyor. İyi  de  ektiğin yer senin değil.  Yediğin içtiğin haram be kardeşim. Kul hakkı yiyorsun. Seksen milyon insanın hakkı var.

Devletin kurumları acilen TARIM adı altında tabiatın KATLİAM ına bir DUR demeli. 

-Ve en kötüsü ise artık sınır tanımayıp yaban hayatını ve  doğal bitki örtüsünü yok etmeleri 

Neymiş efendim  GAÇIN domuz girdi …  Ahanda Ayı geli Vurun… Aha Tilki girdi…  Aha Tavşan gaçi. Komşuyu ayı sanıp vuracak nerdeyse .. her hışırtıyı ayı sanıyor ve  meskun mahalde ateş ediyor
Yahu şunu bir anla be!    doymak bilmeyen  adam

O hayvanlar sizin malınıza girmiyor. Aksine sizin maddi doyumsuzluğunuz yüzünden , yaban hayvanlarının yaşadığı topraklara kadar  işgal ettiniz. 
    Yazımın başında saydığım nice bitki ve hayvan türünün kaybolmasına sebep oldunuz. 
O bölgeleri makinaları ile devamlı çapalayarak ve zehir ve benzeri  ilaçlayarak , bitki çiçek florasının ve yaban hayvanlarının Yok olmasına  ve başka bölgelere gitmesine sebep oldunuz. Örneğin zirai ilaçlar nedeni ile arı popülasyonunun bölgeden Yok olmasına sebep oldunuz.                                                                                                                                                                 
SÖZÜN ÖZÜ        
EYYY  HARAMİLER…Nasıl ki mahşer gününde , her yaratılan birbirinden hakkını isteyecek ise , bu yok ettiğiniz doğada sizden hakkını alacak. 

Allah'ın (cc)  yarattıklarına sevip saygılı olan ve kul hakkını gözeten tüm dostlara SELAM  OLSUN…

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
24Nis

İNSAN MI, VAHŞİ TABİAT MI?