Dolar/TL, önceki işlem gününde 32,52 seviyesine kadar yükseldikten sonra geri çekilerek günü 32,25 seviyesinden tamamladı. Bugün ise hafif bir yükseliş eğilimi gösteriyor ve şu anda 32,28 civarında işlem görüyor. Gün içerisinde, alıcıların etkisi altında 32,45 direnç noktasının önemli olduğu vurgulanıyor. Yine de, geri çekilmelerde 32,00 psikolojik sınırı ve son 8 işlem gününde iki kez test edilen 31,75 seviyesinin tekrar önem kazanabileceği belirtiliyor.

Yatırım Finansman Teknik Bülteni'ndeki bilgilere göre, dolar/TL dünkü işlem gününde 31,75 seviyesine kadar düşüş gösterdikten sonra günü 32,26 seviyesinde kapattı. Kısa ve orta vadeli hareketli ortalamaların hala destek sağladığına dikkat çekilirken, gün içerisindeki dalgalanmalarda 32,80 seviyesinin bir sonraki önemli direnç noktası olarak gözetilebileceği ifade ediliyor. Destek seviyeleri açısından ise, 22-günlük hareketli ortalamaların yanı sıra 32,00 seviyesi dikkat çekici bulunuyor.

Yapı Kredi Private Banking Günlük Bülteni'nde, ABD ekonomik göstergeleri arasında ISM imalat verisinin beklentileri aşması sonucunda dolar talebinde artış yaşandığı belirtiliyor. ABD ekonomisinin büyümesinin devam ettiği ve enflasyon endişelerinin yükseldiği vurgulanıyor. Yerel düzeyde ise, seçim belirsizliğinin ortadan kalktığı ve politika yapıcıların rasyonel politikaların sürdürüleceğine dair işaretler verdiği ifade ediliyor.

Yarın açıklanacak olan Mart ayı TÜFE verisinin yıllık bazda yüzde 69'a yükselmesinin beklendiği ifade edilirken, kurun ılımlı yukarı eğilimini koruduğu ve bu sabah 32,27 civarında işlem gördüğü aktarılıyor. Teknik seviyelerde 32,00 ve 31,50 seviyeleri destek olarak belirtilirken, yukarıda ise 32,50 ve 33,00 seviyelerinin öne çıktığı belirtiliyor.

Not: Bu haber kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.