Elazığ Haber Ajansı

VİOP Endeks Kontratı Yeni Güne Yükselişle Merhaba Dedi!

Dün, alış ağırlıklı hareket eden ağustos vadeli endeks kontratı, seansı %3,14'lük bir artışla 16.183,00 puandan kapatmıştı. Akşam seansında da bu yükseliş devam etti ve 16.243,00 puandan işlem görmeye başladı.

Ağustos vadeli endeks kontratı, bugünkü açılış seansında, önceki normal seans kapanışına göre %0,45 değer kazanarak 16.256,00 puan seviyesinde işlem görüyor.

Küresel piyasalarda, ABD’den gelen ılımlı enflasyon rakamlarının risk iştahını olumlu etkilemesine rağmen, Orta Doğu’daki ateşkesle ilgili taraflardan henüz net bir bilgi aktarılmamış olması, iyimserlikleri sınırlamakta.

Analistler, bu gün yurt içindeki TCMB Enflasyon Raporu, cari işlemler dengesi ve para ile banka istatistiklerinin yanı sıra, yurt dışında ABD’de ÜFE gibi yoğun bir veri akışının takip edileceğini vurguladı. Bununla birlikte, endeks kontratının teknik açıdan 16.400 ve 16.500 puan seviyelerinin direnç, 16.100 ve 16.000 puan seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu ifade ettiler.