Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Altınova Orman Fidanlık Şefliği, yıllık 5 Milyon fidan üretimi ile Türkiye'nin en büyük fidan üretim merkezi konumuna geldi. 

73 Ha alanda Orman arazisi üzerinde kurulu olan Altınova Orman Fidanlık Merkezinde çıplak köklü, saksılı, sepetli ve yere repikajlı olmak üzere İbreli ve yapraklı türlerde 86 çeşit fidan üretimi yılıpıyor.

merkezde üretilen fidanlar bölgedeki illerde ağaçlandırma ve erozyon kontrol sahalarında kullanılıyor, ayrıca ülkemizin birçok yerindeki fidan üreticileri tarafından da satın alınıyor.

​​Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Orman Bölge Müdürü M. Salih Çetiner; yıllık 5.000.000 adet fidan üretimi ile Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Elazığ Orman Fidanlık Müdürlüğü'ne bağlı Altınova Orman Fidanlık Şefliği'ni ziyaret ederek, Fidanlık Müdürü Serkan YILMAZ'dan bilgi aldı.

Fidanlık bina tesis ve parsellerinin incelemesinden sonra Orman Fidanlıklarında ülkemizde ilk olarak kurulmuş olma özelliği olan Altınova Güneş Enerjisi Santrali ve yine ilk olma özelliği gösteren yapımı devam etmekte olan Hareketli Gölgelik Sistemi Projesi, Fidan Satış Evi ve Tematik Park tanıtıldı.