Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü tarafından genel değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ve Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk de katıldı. 

Toplantıda kurum çalışmaları hakkında bilgiler veren  TKDK Elazığ İl Koordinatörü İbrahim Sertaç Yılmaz, 2023 yılında 102 projeye 130,6 milyon Lira hibe desteği verdiklerini, son 10 yılda ise 578 projeye 2,2 milyar lira hibe verdiklerini ve kente 4,2 milyar lira yatırım kazandırıldığını ifade etti.

2023 yılının kurum açısından verimli bir yıl olduğunu söyleyen Yılmaz, 2023 yılında TKDK destekleriyle toplam 102 tane proje hayata geçti. Bu projeler, 2 tanesi süt çiftliği, 5 besi çiftliği, 5 kanatlı et üretim tesisi, 1 tane yerel eylem grubu, 1 tanesi tulum peyniri üretim tesisi, 1 tane kırsal turizm otel projesi, 7 tane alabalık yetiştiriciliği çiftliği ve 80 tane de yenilenebilir enerji tesisi çatı üstü GES projeleri oldu. Bu projeleri yaklaşık 130,6 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirdik” dedi. 

Yılmaz, TKDK Elazığ İl Koordinatörlüğünün yaptığı çalışmalar ve proje destekleriyle 42 il arasında 3’üncü sırada yer aldıklarını kaydetti. 

Yılmaz, son 10 yılda ise 578 tane projeye destek verdiklerini belirterek, “Bu projelere 562.6 milyon hibe ödemesi gerçekleştirdik. İlimizde ise yeni tefe tüfe oranlarına göre değerlendirdiğimizde biz 578 adet projeye aslında 2.2 milyar lira hibe ödemesi gerçekleştirmiş olduk.” Diye konuştu.