Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, yeni fabrikaların faaliyete geçmesiyle birlikte Elazığ Organize Sanayi Bölgesindeki istihdam sayısını 2022 yılında 17 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, Kanal 23'te yayınlanan Esra Ser'in hazırlayıp sunduğu 'Bunu Konuşalım' programına konuk oldu. 

Elazığ ekonomisi ve Elazığ Organize Sanayi Bölgesindeki yatırımların masaya yatırıldığı programda soruları yanıtlayan Başkan Öztürk, 11 yıllık görev süresi içerisinde yaptıkları hizmetleri anlattı. 

ELAZIĞ OSB'DE 172 FABRİKA FAALİYET GÖSTERİYOR
Elazığ Organize sanayi bölgesinin son son yılda büyük ilerleme kaydettiğini belirten Öztürk, "Elazığ Organize Sanayi bölgesinin temeli 1987'de atılmış. Ben 1994 yılında Elazığ Ticaret Sanayi Odası Başkanı olduğum zaman Elazığ OSB'de 13 tane fabrika vardı. Birinci bölgede 100 hektarlık bir alan vardı. Bugün ben görevi devraldığımda yani 2010 tarihinde 220 hektardı Organize sanayi bölgemiz. Şuanda organize sanayi bölgemizin alanı 1000 hektar. 220 hektardan 1000 hektara çıkmışız. Şuanda işletme sayısı olarak çalışan fabrika sayımız 172 tane. Özellikle bazı sektörler çok iyi bir noktada. Mesela inşaat , izolasyon, yapı kimyasalları, döküm sektörleri kümeleşmiş şekilde. Bizim çevre illerde böyle kümeleşmiş sektör yok. Mermercilik ileride. Mobilya sektörü gelişiyor. Tekstilde bir sıçrama var. Şuanda çalışan sayımız 7500. Bizim hedefimiz yeni açılacak fabrikalarla bu sene Haziran ayına kadar 10 bini bulacağız. Şuanda pandemi olmasına rağmen 7-8 tane yatırım ciddi anlamda yatırımlarına devam ediyor." dedi.

2022 HEDEFİMİZ 17 BİN İSTİHDAM
Elazığ OSB'de istihdam sayısındaki hedeflerinin 17 Bin olduğunu ifade eden Öztürk, "Sanayici ve yatırımcıların gelmesiyle istihdam hedefimiz 15 bin ila 17 bin arasında. Bu sene Haziran ayı itibariyle 10 bin istihdamı bulacağız. Çünkü faaliyete geçecek yatırımlar var." diye konuştu. 

FİZİKİ ANLAMDA ÖRNEK BİR OSB'YE SAHİBİZ
Elazığ OSB'nin fiziki ve teknik altyapısıyla örnek bir OSB olduğunu söyleyen Başkan Öztürk; "Türkiye'de bir çok şehirde olmayan OSB bizde var. Türkiye 6 tane meslek yüksek okulu vardır OSB'lerde, bir tanesi Elazığ'da. Tren aktarma istasyonu Türkiye'de 3 tane var, bir tanesi Elazığ'da. Meslek Lisesi bir çok OSB'de yok, Elazığ'da var. Bizde iş güvenliği ve iş yeri hekimliği birimi var. 112 Sağlık ekibi var, 24 saat ambulans var. İnovasyon merkezi kurduk. Türkiye'de Kalkınma Ajansının desteklediği inovasyon merkezi Elazığ'da var. İtfaiye ekibi var, elektrik arıza ekibi var, iş makinelerimiz var. Dışarıdan hizmet almıyoruz. tamamen bütün hizmetleri kendimiz yapıyoruz. Şuanda biz 350 hektarlık bir alanda 6. bölgeyi açıyoruz." ifadelerini kullandı.  

ELAZIĞ SANAYİ ŞEHRİ OLABİLİR
Elazığ'da sanayinin geliştiğini, bunun daha da ilerleyebileceğini söyleyen Öztürk, "Bir kere insanların kendine güvenmesi, inanması lazım. memleketin değerlerine inanması lazım. Şimdi diyorlar ki Elazığ OSB'de sanayi yok. Yanlış düşünüyorlar. Elazığ OSB'de sanayi var. Ben bunu söyleyen insanlar gelip OSB'yi gezmiyorlar. Elazığ Organize sanayi bölgesini Gaziantep OSB, Kayseri OSB, Maraş OSB ile kıyaslayamazsınız ama bu iş çalışmayla oluyor, çabayla oluyor. Elazığ bir sanayi şehri olabilir. Şuanda geldiğimiz nokta kötü bir nokta değil. Şunu düşünmek lazım. Gaziantep, Maraş bu seviyeye geldi? Biz 10 yıl sonra, 20 yıl sonra nereye geliriz bunu hesaplamamız lazım. Gaziantep, Kayseri, Maraş çalışarak bu seviyeye gelmişler. Müteşebbis ruhuyla gelmişler." şeklinde konuştu.  

MALZEMELER ELAZIĞ'DAN TEMİN EDİLİYOR
Başkan Suat Öztürk, depremden sonra Elazığ'da inşa edilen konutların yapı malzemelerinin büyük kısmının Elazığ OSB'de faaliyet gösteren fabrikalardan temin edildiğini vurguladı. 
Öztürk, şunları kaydetti: "Depremden dolayı Elazığ'da inşaat var. Elazığ OSB'nin buradaki rolü ne buna bakmak lazım. Elazığ'da 18 bin tane konut yapılıyor: bunun dışında özel sektörde inşaat yapıyor. Elazığ OSB inaşaat sektörüne yönelik yatırımlar olmasaydı bu malzemelerin hepsi dışarıdan gelecekti. Bizim şuan Elazığ OSB'de bu sektörlerde bütün arkadaşlarımızın işleri dolu. Tek vardiya çalışanlar 3 vardiyaya çıktı."