Altın fiyatlarındaki düşüş sürerken, Ekonomist Selçuk Geçer, altın biriktirenleri önemli bir konuda uyardı.

Geçer'in, önümüzdeki haftalarda gram ve çeyrek altının daha da düşebileceği öngörüsü, altın piyasasında dikkate değer bir etken olarak kabul ediliyor. ABD Merkez Bankası Fed'in yarattığı faiz beklentisi ve açıkladığı yeni TÜFE oranları, altın fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

ALTIN FİYATLARINDA DÜŞÜŞ

Ekonomist Selçuk Geçer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada önemli bir uyarıda bulundu. Piyasa analizleri yapan Geçer, altın fiyatları hakkında beklenmedik bir tahminde bulundu. Altına yatırım yapanlar için kritik bir uyarı yaparak, "Altını olanlar dikkat! Satış için doğru zaman şimdi." dedi. Geç kalıp pişman olanlar olabilir.

Son dönemde altın fiyatlarındaki gelişmeler, özellikle ABD enflasyon verilerinin ardından yükselen gram ve çeyrek altın fiyatları, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Yatırımcılar, "Altın fiyatları artacak mı, yoksa düşecek mi? Altın ne zaman alınır, ne zaman satılır?" gibi soruları sıkça sorarken, Selçuk Geçer’den önemli bir uyarı geldi.

SATMAK İÇİN EN DOĞRU ZAMANI AÇIKLADI

ABD enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte ons altın fiyatları 2.417 dolar seviyesine ulaşarak tarihi bir zirve yaptı. Ancak, sonrasında yaşanan savaş geriliminin azalması altın fiyatlarında düşüşe neden oldu.

Geçer, "Altın çok yükseldi. Artık satmak için iyi bir fırsat olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.