2024 yılında, emeklilere yönelik bayram ikramiyesi %50 oranında artış göstererek 3 bin TL'ye ulaştı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamındaki bireyler, bu yıl içinde toplamda 6 bin TL tutarında emekli bayram ikramiyesi elde edecekler.

KİMLER İKRAMİYE ALABİLECEK?

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde, milyonlarca insanın merak ettiği bir konu da bayram ikramiyesi alabilecek kişilerin kimler olduğudur.

Bu bağlamda, vefat etmiş sigortalıların yakınları, dul ve yetim aylığı alanlar, aldıkları pay oranında bu ikramiyeden faydalanma şansına sahip olacaklar.

EYT’LİLR VE YENİ EMEKLİ OLACAK OLANLAR AMAN DİKKAT!

Emekli olmak için başvuruda bulunan EYT'li bireyler veya emeklilik niyetinde olan sigortalılar, bayram ikramiyelerinden yararlanma imkanına sahip olacak.

2024 yılının Mart ayı sonuna kadar başvuruda bulunan EYT'liler, iki ikramiyeyi de alabilirken, Mayıs ayı sonuna kadar başvuranlar sadece Kurban Bayramı ikramiyesini alabilecekler.

BAYRAM İKRAMİYELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

İlk emekli bayram ikramiyesi olan 3 bin TL, Ramazan bayramından bir hafta önce, 2-5 Nisan tarihleri arasında ödenecek.

Maaş ödemeleri ise; 2 Nisan’da ayın 17 veya 18'ine, 3 Nisan’da 19, 20, 21, 22'sine ve 4 Nisan’da ise 23, 24, 25, 26'sına denk gelenlere yapılacak.

İKRAMİYELER KAÇ TL OLDU?

Emekliler için bayram ikramiyesini 3 bin TL'ye yükselten düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, Ramazan ve Kurban bayramlarının öncesinde, yılda iki defa olmak üzere, emekliler toplam 6 bin TL değerinde bayram ikramiyesi almaya hak kazanacak.

Kaynak: Kamusonhaber.com