Türkiye Büyük Millet Meclisinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı, "12. Kalkınma Planı, Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıllık süreçte nasıl bir rota izleyeceğini ortaya koyuyor. Bu planın nitelikli insan kaynakları, istikrarlı ekonomik büyüme, yeşil ve dijital dönüşüm, sürdürülebilir çevre ve iyi yönetişim gibi temel başlıklar altında ülkemizin potansiyelini nasıl en üst düzeye çıkarabileceğini gösterdiğini düşünüyorum. “ dedi.

“BU PLAN SADECE HÜKÜMET POLİTİKASI DEĞİL, TÜRKİYENİN VİZYONUNU YANSITIYOR”

Açıkkapı, “2024-2028 yıllarını kapsayan On İkinci Kalkınma Planının sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve iş dünyası gibi geniş bir kesimin katkısıyla Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlandığına da dikkat çekerek, "Bu ortak akıl, planın sadece bir hükümet politikası olmadığını, tüm Türkiye'nin vizyonunu yansıttığını gösteriyor. Sn. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz da bugün Plan ve Bütçe Komisyonumuzda On İkinci Kalkınma Planı’na ilişkin kapsamlı bilgilendirmede bulundular.”  ifadelerini kullandı.

“GÜÇLÜ ELAZIĞ, GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın On İkinci Kalkınma Planı hakkında yaptığı açıklamaları da hatırlatan AK Parti Elazığ Milletvekili Açıkkapı: "Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi, 2028 yılında 1 trilyon 589 milyar dolar millî gelire ve 17 bin 554 dolar kişi başına gelire ulaşma hedefimiz, Türkiye'nin uluslararası arenada daha güçlü bir konumda olmasının yanı sıra vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik kararlılığımızı da gösteriyor. Bizler bu süreçte hem aziz şehrimizin kalkınması hem de Türkiye'nin hedeflerine ulaşması hususunda tüm gayretimizle çalışacağız. Güçlü Elazığ, güçlü Türkiye için durmayacak, yorulmayacak, Sn. Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Yüzyılı hedeflerine kavuşacağız Allah'ın izniyle." şeklinde konuştu.