Elazığ’da ameliyat ve kemoterapi süreçlerinden duyduğu endişe nedeniyle hem ameliyatı hem de kemoterapiyi kabul etmeyen 81 yaşındaki hasta, Fethi Sekin Şehir Hastanesi doktorları tarafından ikna edilerek, geçirdiği başarılı bir operasyonla mide kanserinden kurtuldu.  

Yaklaşık 3 yıl önce mide kanseri tanısı konan Nurten Erol, endişe duyduğu için hem ameliyatı hem de kemoterapiyi kabul etmemiş. Zamanla midesindeki tümör büyümeye devam edip ciddi boyutlara ulaşmış, ayrıca kalın bağırsağının bir kısmını da içerisine almış. Nurten Erol’un tekrarlayan mide kanamaları, kusma ve ağrı şikâyetlerinin dayanılmaz hale gelmesi üzerine Fethi Sekin Şehir Hastanesi  Gastroenteroloji Cerrahisi uzmanı Op.Dr. Sadık Keşmer tarafından değerlendirilerek, tüm hayati risklere rağmen ameliyatın gerekliliği hastaya anlatıldı.

Hastaneye ve doktorlara duyduğu güvenle ameliyatı kabul eden Nurten Erol, Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Sadık Keşmer ve Cerrahi OnkolojiUzmanı Op.Dr. Serkan Yılmaz tarafından mide kanseri nedeni ile ameliyat yapıldı.  Nurten Erol’un 20 cm’ye ulaşan ve kalın bağırsağının bir kısmını da içerisine alan tümör nedeni ile midesinin tümü ve kalın bağırsağın yaklaşık 30 cm’lik kısmı çıkarıldı.

Taburcu olduktan sonra ilk kontrolüne gelen Nurten Erol; “Üç senedir ameliyat olmadım. Geldim, Allah razı olsun bu torunum beni ameliyat etti.Sadık Hoca. O da benim bir torunum oldu. Ben de rahata kavuştum. Allah cümle hastaları rahata kavuştursun. Nekanamalar oldu, ne lavabolar doldu, ne poşetlerdoldu,neler oldu yavrum, günlerce yemek yemedim. Her şey koktu, her şey koktu, her şey koktu ama şimdi ameliyat olalı gönlüm yemek istiyor. Onu getirin, şunu geirin yiyeyim diye. Allah'ıma şükür. Yaşım da 81, belki daha da fazlası vardır.Dur bakalım o zaman hemen nüfusa koydular mı? Kanser varmış. İllaalalım dediler yok dedim. Ölür giderim dedim.Üç sene geçti, Allah razı olsun Sadık Bey’in sayesinde rahata kavuştum. Bu günüme şükür. Sağolsun beni ikna ettiler. Serkan Bey de vardı Allah razı olsun.Bir gece yoğun bakımda yattım. Çok rahat uyudum. Meğerse ben ameliyat olmuşum. Beş yıldızlı otel gibi, hizmet çok. Allah razı olsun hepsinden. O kızlar benim bir torunum.Çok güzel baktılar bize. Biz ne zorluklar görüyorduk eskiden.Hastanelerde rezil rüsva oluyorduk. Allah'ıma şükürler olsun bu günleri de gördük.” dedi.

    Konu ile ilgili Gatroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sadık Keşmer yaptığı açıklamada, “Hastamız kansere bağlı ciddi bir mide kanaması ile başvurdu. Hastamıza ameliyatın gerekliliğini anlattık. Op Dr. Serkan Yılmaz ile ameliyatını gerçekleştiridiğimiz Nurten Nenemiz (Kendisi bizlere torunlarım diyor) gecikmiş bir mide kanseri vakası. İleri yaşı ve korkuları nedeni ile 3 yıldır hem ameliyatı hemde kemoterapiyi kabul etmemiş. Bizim için yaşının 81 olması her ne kadar dezavantaj olsa da bilimsel prensiplerle birlikte yapılacak tümör cerrahisine engel değil. Onkolojik prensiplerden ödün vermeyerek midesini, tümörün etrafındaki lenf bezlerini ve kalın bağırsağın yaklaşık 30 cm kısmını tek parça halinde çıkardık. Hastamızın midesi ile kalın bağırsağı tek bir organ haline gelmişti. Patolojik incelemede tüm kitlenin temiz sınırlarla çıkarıldığı görüldü.Bir günlük yağun bakım süreci sonrası servise alınan Nurten Hanım sorunsuz bir şekilde taburcu edildi. İlerleyen yaşına ve geçirdiği büyük ameliyata rağmen mutluluğunu gizlemeyen hastamız ihtiyaçlarının birçoğunu artık kendi başına giderebilmektedir. Artık istediğini yiyebiliryor. Korku ve endişeleri yerini umut ve mutluluğa bırakmış.  Kendisine Allah’tan uzun ve sağlılı bir ömür diliyoruz. Merkezimizde onkoloji hastalıkları üzerine ciddi bir tecrübe ve birikim mevcut. Tıbbi Onkoloji bölümümüzle beraber Genel Cerrahi yandalı olan Gastroenteroloji Cerrahisi ve Onkolojik Cerrahi branşları bu tarz kanser hastaları ve ileri boyuta ulaşmış vakalarda ilimiz ve çevre iller adına büyük bir avantaj sayılır. Bu tarz hastalarımıza ekip olarak müdahale ediyoruz.” İfadelerini kullandı.