Kentte 231 bin 141 abonesine kesintisiz gaz arzı sağladıklarının bilgisini veren Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, 'Genişleme çalışmalarımız doğrultusunda Keban ve Baskil ilçelerimizdeki vatandaşlarımız bu kış doğal gaz konforu ve ekonomisiyle ısınacak. Hali hazırda sahada süren altyapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte yıl sonunda 4.680 konutun daha doğal gaza erişimini sağlayarak şebeke uzunluğumuzu 1.754 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz' dedi.

40 bin kilometreyi bulan şebeke uzunluğuyla 5 milyona yakın abonesine çevreci, ekonomik ve konforlu enerji doğal gazı güvenle ulaştıran Aksa Doğalgaz, lisans alanında yer alan Elazığ’da da doğal gaz şebekesinin yaygınlaştırılmasına yönelik altyapı çalışmalarını başarıyla sürdürüyor. 231 bin 141 abonesine kesintisiz gaz arzı sağlayan Aksa Elazığ Doğalgaz, hayata geçirdiği yatırımlarla birlikte abonelerine konforlu enerji doğal gazı sunarken, kış aylarında kentte kömür kullanımına bağlı yaşanan hava kirliliğinin de önüne geçiyor.

Elazığ’da doğal gaz yaygınlaşıyor
Elazığ’da kış aylarında iki ilçenin daha doğal gaz konforuna kavuşacağını müjdeleyen Dündar, “Genişleme çalışmalarımız doğrultusunda Keban ve Baskil ilçelerimizdeki vatandaşlarımız bu kış doğal gaz konforu ve ekonomisiyle ısınacak. Hali hazırda sahada süren altyapı çalışmalarımızın tamamlanmasıyla birlikte yıl sonunda 4.680 konutun daha doğal gaza erişimini sağlayarak şebeke uzunluğumuzu 1.754 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Doğal gazı ulaştırdığımız bu bölgelerde 231 bin 141 abonemiz dönüşümlerini gerçekleştirdi, senelerdir evlerinde doğal gazı kullanıyorlar. Ayrıca 1 Mayıs 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi kapsamında 2024 Mayıs ayına kadar tüketilecek aylık 25 metreküp doğal gazın devlet tarafından karşılanacağı açıklanmıştı. Bu önemli fırsat, sıcak su ve mutfak tüketimine karşılık gelen harcamanın neredeyse bedelsiz olduğu anlamına geliyor. Dileyen hemşehrililerimizin bu imkândan gönüllerince yararlanabilmesi için bizler sahada çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürüyoruz” diye konuştu.

Temiz, konforlu ve ekonomik enerji
Daha fazla aileyi doğal gazla buluşturarak gelecek nesillere daha rahat nefes alınabilen bir hava sahası bırakmakta kararlı olduklarının altını çizen Aksa Elazığ Doğalgaz Şirket Müdürü Onur Dündar, “Şirket olarak önceliğimiz her zaman daha fazla Elazığlı vatandaşımızı doğa dostu, konforlu enerji doğal gazla buluşturmak oldu, olmaya da devam ediyor. Bunun için sahada var gücümüzle çalışıyoruz” dedi. Kömürle ısınan bir evin yılda ortalama 4,5 ton karbon salımına neden olduğunu söyleyen Dündar, doğal gazın diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında daha temiz ve konforlu olduğuna dikkat çekti. Doğal gazın kömür ve odun gibi yakıtlara göre daha temiz bir enerji olduğunu belirten Dündar, “Yandığında arkasında kül bırakmadığı gibi karbonmonoksit ve kükürt bileşikleri oluşturmuyor, çevre ve insan sağlığına zarar vermiyor” diye konuştu.

Bağlantı bedeli 4 taksitli
Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında doğal gazın bütçe ve çevre dostu olduğunu vurgulayan Dündar, sözlerine şöyle devam etti: “Yeni abone olacak vatandaşlar için bağlantı bedeline 4 taksit kampanyamız eylül ayının sonuna kadar devam edecek. Kampanyamız kapsamında yeni doğal gaz aboneleri, doğal gaz konforundan temmuz, ağustos ve eylül ayı süresince anlaşmalı banka kredi kartlarıyla* yararlanabilecekler. Ayrıca aboneler, ısınmada ithal kömüre göre 3,5 kat**, elektriğe göre 4,5 kat**, mutfakta yemek pişirmede ve sıcak suda tüpe göre 4,5 kat** daha ekonomik olan doğal gazı evlerinin her odasında veya isterlerse yalnızca mutfakta kullanabiliyor.”

* Bağlantı bedeline taksit kampanyasından anlaşmalı banka kredi kartları ile 01.07.2023 - 30.09.2023 arasında yararlanılabiliyor.
** Karşılaştırmalar, 2022 Kasım ayı piyasa verilerine göre yaklaşık olarak hesaplanmıştır.

Aksa Doğalgaz Hakkında
Faaliyet alanında yer alan 27 il, 260 ilçe ve beldede yaklaşık 16,6 milyon nüfusa, 6,2 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz, Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtım şirketi konumunda bulunmaktadır. Yatırımlarını “Şehirler Doğal Gazla Nefes Alıyor” sloganıyla Türkiye’nin her yerine hızla ulaştırmayı amaçlayan Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgelerine yönelik yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.