Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihlerine ilişkin son dakika gelişmeleri kamuoyunun gündemini meşgul ediyor. Bu yıl 16 Haziran'da başlayacak olan Kurban Bayramı, 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Peki, "Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar olacak? 2024 emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?" İşte 2024 emekli bayram ikramiyelerinin hesaplara yatacağı tarih...

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Emekli bayram ikramiyesi ödeme tarihleri henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı öncesi ikramiyeler 17-23 Haziran tarihleri arasında ödendi. Bu bilgiler doğrultusunda, bu yıl 16 Haziran’da başlayacak Kurban Bayramı ikramiyelerinin 10 Haziran’dan önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALABİLİR?

Bayram ikramiyeleri, emeklilerin yanı sıra diğer hak sahiplerine de yatırılmaktadır. Dul ve yetim maaşı alanlara hisse oranına göre ödeme yapılırken, yaşlılık maaşı alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyesi alabilecek.

BİRDEN FAZLA AYLIK ALANLARIN İKRAMİYE ÖDEMESİ

SGK’dan birden fazla dosyadan gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine, en fazla ödemeye hak kazandıkları dosya üzerinden ikramiye verilecektir. Örneğin, bir kişi hem kendi çalışmasından dolayı emekli aylığı, hem de ölen eşinden dolayı dul aylığı alıyorsa sadece kendi emekliliğinden dolayı 3000 lira ikramiye alacaktır. Bir kadın hem dul aylığı hem de yetim aylığı alıyorsa, en yüksek aylık aldığı dosya üzerinden tek ikramiye alabilecek. Emekli aylığı ile birlikte sürekli iş göremezlik geliri alanlar ise sadece emekliliğinden dolayı 3000 lira ikramiye alacaklardır.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

TBMM Genel Kurulunda görüşmeleri süren 8. Yargı Paketi'nde yer alan emekli bayram ikramiyesinin 3000 TL'ye çıkarılmasına yönelik madde kabul edildi.