SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ Belediyesinden atık ilaç toplama projesi

Elazığ'da imzalanan protokol kapsamında toplanan atık ilaçlar Elazığ Belediyesi 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nde depolanarak lisanslı firmalar tarafından bertaraf edilecek.

FÜ Hastanesi çalışanlarına temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde görevli personele temel ve ileri yaşam desteği eğitimi verildi.

Elazığ'daki ambulans sayısı 64 oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen bir ambulansla birlikte il genelindeki ambulans sayısı 64 oldu.

Uzmandan uyku esnasında solunum durmasına dikkat çeken uyarı: 'Ertesi günü hatırlayamazlar'

Solunum durması olarak tanımlanabilecek uyku apnesinin adının son dönemlerde sıkça duyulduğuna dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Oktay Kapan, uyku rahatsızlıklarının başında yer alan uyku apnesi sendromunda uyku sırasında birkaç saniye süren geçici boğulmalar yaşanabileceğini kaydetti.

Elazığ'da vatandaşlar korona virüs tedbirlerini unuttu, maskeler çene altında kaldı

Vakaların gün geçtikçe artığı Elazığ'da tedbirler neredeyse unutuldu. Sokakta vatandaşların çoğunun ne maske ne de mesafe kuralına uyduğu görüldü.

Elazığ'da kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekildi

Elazığ'da özel bir hastanede, Kanser Farkındalık Oluşturma Ayı öncesinde düzenlenen etkinlikte hastalara ücretsiz tarama tetkikleri yapıldı.

Futbolcunun 3 kez çapraz bağı koptu, uzmanlar 'Antrenman' detayına dikkat çekti

Elazığspor'un genç futbolcusu Selim Enes Özeren'in iki buçuk yıl içerisinde 3 kez ön çapraz bağı koptu. Başarılı geçen ameliyat sonrası futbolcu taburcu edilirken, tedaviyi üstlenen Medical Park Elazığ Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Burhan Taneli, uygun olmayan koşul ve zeminlerde yapılan sporun ve yoğun antrenman temposunun ön çapraz bağın kopmasına sebep olabildiğine dikkat çekti.

Özel hastaneler fahiş fiyatlarıyla vatandaşı canından bezdiriyor

Elektrik, doğalgaz, akaryakıt ürünlerine gelen zamların ardından vatandaşın sağlıkla ilgili başvurduğu özel hastaneler de fahiş fiyatlarıyla vatandaşı canından bezdiriyor.

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gastroenteroloji uzmanı göreve başladı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine yeni atanan çocuk gastroenteroloji uzmanı Dr. Asiye Elvan Kumkayır, hasta kabulüne başladı.

İl Sağlık Müdürü Polat: 'Bağımlılık, her geçen gün artan bir hız ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmeye devam etmektedir'

Sağlıklı hayat merkezlerinin bağımlılıkla mücadelede en önemli birimler haline geldiğini belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en önemli toplumsal sorunlardan biri haline gelen bağımlılık, her geçen gün artan bir hız ve çeşitlilik ile her yaştan insanımızı tehdit etmeye devam etmektedir' dedi.

Kolesterolün önemi kanda ortaya çıktı: Düşükte kan berrak, yüksekte bulanık ve katı

Medical Park Elazığ Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İdris Baydar, kolesterolün önemine dikkat çekerek, 'Kalp ve damar hastalıklarında en önemli risk faktörü şüphesiz kolesterol yükseklikleridir. Kandaki görüntüsü bile bunu gözler önüne seriyor. Kolesterolü normal olan hastanın kanı berrak görünümlü. Kolesterolü yüksek olan hastanın ise bulanık ve katı görünümde. Bu iki görüntü arasındaki fark kolesterolün önemini çok güzel ortaya koyuyor' dedi.

Açık: Tütün ürünlerine yönelik çok daha etkili ve katı önlemlerin alınması gerekiyor

Sağlığı Geliştirme ve Sigara ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

Haftalık vaka artışlarında Elazığ ilk sırada

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yayınladığı haftalık insidans haritasına göre korona virüs (Covid-19) vaka sayılarında Elazığ, haftalık artışta ilk sırada yer aldı.

Vakaların arttığı Elazığ'da İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Polat, vatandaşları uyardı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıkladığı haftalık korona virüs haritasına göre, vaka sayıları en çok artan iller arasında yer alan Elazığ'da halkı tedbirlerle ilgili uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Her an yeni vaka sayılarına dahil olabilirisiniz dedi.

Prof. Dr. Aygen Çelik, gebelikte merak edilen soruları cevaplandırdı

Elazığlı hemşerimiz Prof. Dr. Aygen Çelik, gebelikte merak edilen soruları cevaplandırdı.

Bacak bacak üstüne atabilmek için 52 yaşında ameliyatsız 46 kilo verdi

Elazığ'da 52 yaşındaki Suat Yıldız, en büyük arzusu olan bacak bacak üstüne atabilmek için 10 ayda yaptığı diyet sayesinde 46 kilogram verdi.

Elazığ'da Serabral Palsi hastası çocuklar 'Duyu bütünleme terapi odasında' tedavi ediliyor

Medical Park Elazığ Hastanesinde kas, kemik hastalıkları, eklem rahatsızlıkları başta olmak üzere, ağrı gibi yakınmalarda tedavi sunmakla beraber özelikle Serebral Palsi hastası çocuklara yönelik de farklı tedavilerin uygulandığı duyu bütünleme odası ile hizmet veriliyor.

İyilik hareketi KAYED 10 yaşında

Elazığ'da 2012 yılında kan bağışı ve bilincini oluşturmak için kurulan Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAYED) 10 yıldır faaliyetlerine ara vermeden devam ediyor.

İl Sağlık Müdürü Polat, 'Elazığ'da rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız'

En küçük olumlu bir havada vatandaşların rehavete kapılarak tedbirleri elden bıraktığını belirten İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Şu an Elazığ olarak bu rehavetin olumsuz sonuçlarını yaşamaktayız. Tedavi gören hastalarımızın yüzde 98'e yakını ya aşısız ya da aşılarını tamamlamayanlar oluşturmaktadır' dedi.

Toplam 483 haber.