SON DAKİKA

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ Haber Ajansı ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 20 bin dönümlük alanda badem hasadı başladı

Elazığ'da kent genelinde toplamda 20 bin dönüm alan üzerinde ekili olan badem hasadına başlandı.

Ayaz: İnşaat Sektörü Zor Durumda

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği (ELMÜTDER) Başkanı Miraç Ayaz, inşaat sektöründe yaşanan sorunları ve sıkıntıları kamuoyu ile paylaştı.

19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde Keban ilçesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenlendi. Bu çerçevede Elazığ dahil 19 ilde 19 milyon yavru sazan sulara bırakıldı.

Elazığ TSO kalitede başarısını sürdürüyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Kalite Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi ve Akdeniz Bölge Koordinatörü Hasan Demirtaş tarafından Elazığ TSO'da bir gün süren TSE-EN-ISO 9001:2015 belge yenileme tetkiki başarıyla tamamlandı.

Elazığ'da 187 yetiştiriciye bugüne kadar 18 milyon 638 bin lira destek verildi

Elazığ'da 187 yetiştiriciye bugüne kadar 18 milyon 638 bin 206 TL destekleme ödemesinin yapıldığını bildirildi.

Elazığ'ın ihracatı yüzde 15.3 artış gösterdi

Elazığ ihracatı ilk 8 ayda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15.3 artış gösterdi.

Kadınlar iş sahibi olmak için kurslarda ter döküyor

Elazığ'da kadınlar iş sahibi olmak için Halk Eğitim Merkezinde açılan giyim üretim teknolojisi kursunda dikiş nakış öğreniyor.

Özdoğan: Ulusal Marketlere Dur Demek Lazım

Elazığ Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan, yeni eğitim öğretimin yılının başlamasına sayılı günler kaldığını ifade ederek ulusal marketlerin kırtasiye ürünlerinin satmasının önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Elazığ'da mevsimlik işçilerin mesaisi devam ediyor

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da kadın tarım işçileri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başladıkları mesailerine, güneşin altında devam ederek ev ekonomilerine katkı sağlıyorlar.

Başkan Ulaş'tan yerel esnafa destek çağrısı

Velilerin okul alışverişlerini yerel esnaftan yapmasını isteyen Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, 'Tüm kazancı bu şehre yatırım olarak geri dönen yerel esnafımıza Elazığlı vatandaşlarımız sahip çıkmalı ve alışverişlerinde tercihlerini yerel esnaftan yana kullanmalı' dedi.

Yaşanan süreç Asilhan Arslan'ı haklı çıkardı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde tespit edilen ve piyasa değerinin 1,2 milyar dolar olduğu belirtilen altın ve gümüş rezervlerinin çıkarılıp işlenmesi için Ağrı’da 160 milyon dolarlık tesis yapılacak.

ETSO Başkanı Arslan TOGG'u inceledi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte yerli üretim olan TOGG'un Gemlik üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.

Fiyat farkını görenler neye uğradıklarını şaşırıyor: Domates tarlada 2 buçuk, markette 13 liraya satılıyor

Elazığ'da domates hasadı devam ederken, tarladan çıkan domates 2 buçuk liraya komisyonculara, aynı ürünün marketlerde 13 liraya vatandaşlara satılıyor. Fiyatların yüksek olmasından şikayetçi olan vatandaşlar, Ticaret Bakanlığının denetimlerini sıklaştırmasını istedi.

Elazığ'da çilek hasadı sürüyor

Elazığ'ın köylerinde çilek hasadı devam ediyor.

Son 5 yılda 8 milyon konut el değiştirdi

İş adamı Yaşar Demir, son 5 yılda 8 milyon konutun el değiştirdiğini belirterek Türkiye'nin 1 buçuk milyon yeni konut satışı ile Avrupa'nın en fazla ev satan ülkesinin olduğunu söyledi.

Elazığ'da üretilip kurutulan domatesler, dünya sofralarını süslüyor

Elazığ'da üretilen mevsimlik işçilerin desteğiyle toplanıp kurutulan 15 bin ton domates, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere ABD, Fransa ve İngiltere'ye gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Elazığ OSB'den GES Düzenlemesine Tepki

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Suat Öztürk, EPDK tarafından GES projeleri ile ilgili yayınlanan kurul kararının yanlış olduğunu, başta sanayiciler olmak üzere üretim yapan herkesi mağdur edeceğini belirterek, kararın geri çekilmesini istedi.

Elazığ TSO’dan Lisanssız Elektrik Üretimi Yapan Firmaların Mağduriyetini Önleyecek Önemli Girişimler

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)’nın 11 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik değişikliğinin ciddi sıkıntılara yol açacağı uyarısında bulundu.

Toprak kovanda üretilen bal büyük ilgi görüyor

Elazığ'da toprak kovanda üretilen, kendine has tadı ile kokusu olan ve doğallığıyla ön plana çıkan toprak kovan balı, başta hastalar olmak üzere her kesim tarafından büyük ilgi görüyor.

Toplam 514 haber.