SON DAKİKA

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, ekonomik ve iş dünyasından gelişmeleri Elazığ haber sitesi Elazığ Haber Ajansı ile takip edin.

Ekonomi Haberleri

KOBİ Gelişim Destek Programı Müracaat Süreci Başladı

KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında hazırlanan “İmalat Sanayinde Dijitalleşme” temalı Proje Teklif Çağrıları müracaat süreci başlamış olup 17 Mayıs 2021 tarihinde süre sona erecektir. Programla ilgili olarak Elazığ TSO ve KOSGEM Elazığ İl Müdürlüğü işbirliğinde 22 Nisan 2021 Perşembe günü saat:14.00’da KOBİ’lere yönelik olarak vebinar bilgilendirmesi gerçekleştirilecek.

Altın Döviz Fiyatları 21-04-2021

Altın Döviz Fiyatları 21-04-2021

Türkiye'de bir ilk

Türkiye'de inovasyon esaslı plastik recycle hammadde üreticisi olan Bursalı firma, ilk defa yüzde 100 geri dönüşümden otomobil parçası için ham madde üretmeyi başardı. Firma Türkiye ekonomisine önemli bir kazanım sağladı.

Elazığ TSO'dan Acil Destek Çağrısı

Elazığ TSO Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Yaşar başkanlığında zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Bakan Elvan: İlk çeyrekte yüzde 5 civarında bir büyüme öngörüyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 'İlk çeyrekte yüzde 5 civarında bir büyüme öngörüyoruz, ikinci çeyrekte de baz etkisiyle çift rakamlı bir büyüme söz konusu olacak. 2021'in büyüme açısından daha olumlu olacağını öngörüyoruz ama finansal istikrar açısından kontrollü ve ılımlı hareket etmemiz gerekiyor' dedi.

Elektrik kurulu gücünün yüzde 97,9'u yenilenebilir enerjiden

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ocak-Şubat ve Mart ayında devreye giren elektrik kurulu gücünün yüzde 97,9’unun yenilenebilir enerji kaynaklarından oluştuğunu bildirdi.

Dijital Terimler Kılavuzu İş Dünyasının Hizmetine Sunuldu

Makine İhracatçıları Birliği (MAİB) tarafından, aralarında Fırat Teknokent Koordinatörü Prof.Dr. Erhan Akın’ında bulunduğu komisyon tarafından Dijital Terimler Kılavuzu hazırlandı.

Elazığ TKDK'dan 170 Milyon TL'lik Yeni Yatırım

Tarım ve Kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü 7 Ocak tarihinde ilan edilen ve proje kabulleri 9 Nisan’da gerçekleştirilen IPARD-II 10.Başvuru Çağrı dönemini büyük bir başarı ile tamamladı.

Bitcoin’de sert düşüş

Kripto para birimlerinden en büyük işlem hacimlisine sahip olan Bitcoin’in son 24 saat içerisinde 10 bin dolar düzeyinde düşüş yaşaması birçok alt coinin de çakılmasına neden oldu.

Konut fiyat endeksi aylık yüzde 2,6 arttı

2021 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 2,6 oranında artan KFE, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 30,8, reel olarak ise yüzde 13,1 oranında arttı.

Kripto paraların ödemelerde kullanılması yasaklandı

30 Nisan itibarıyla kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

Elazığ'da 243 Milyon TL nakdi yardım yapıldı

Elazığ'da 'Sosyal Koruma Kalkanı' kapsamında toplamda 243 milyon 155 bin 724 TL nakdi yardım yapıldığı bildirildi.

Merkez Bankası politika faizini sabit bıraktı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 19 düzeyinde sabit bıraktı

Vali Yırık: Besi OSB, sektöre değer katacak

Kurulum ve altyapı çalışmaları devam eden Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Besi OSB) tamamlanması ile birlikte sektörüne değer katacağını belirten Vali Erkaya Yırık, Besi OSB'nin bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacağını aktardı.

Elazığ'ın beyaz altını

Elazığ'da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yılda kentin beyaz altını olarak dillendirilen badem şekerinde üretim de tüketim de 10 kat arttı.

Başkan Adayı Erkal'dan Oda Yönetimine Tepki

Elazığ Bakkallar ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkan Adayı Hakan Gökhan Erkal, aday olduktan sonra esnaflar için birçok proje ürettiklerini ifade ederek mevcut oda yönetiminin, bir içecek firmasını boykot çağrısına tepki gösterdi.

Arslan: Elazığ çok hızlı toparlandı

Elazığ depremi ve tüm dünyayı saran Koronavirüs (Covid-19) sürecine rağmen şehrin kendi iç dinamikleriyle toparlanmayı çok hızlı bir şekilde sağladığını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 2020 yılı tablosunu geride bırakarak bir çok alanda 2019 yılının da üzerine çıkıldığını aktardı.

Lokantacılar ve Tatlıcılar Odası Kampanya Başlattı

Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası tarafından yerel esnafın kalkınması için kampanya başlattı.

Elazığ TSO Stratejik Planlama İstişare Toplantısı Yapıldı

Elazığ TSO Stratejik Planlama İstişare Toplantısı yapıldı.

Toplam 514 haber.