SON DAKİKA

Bilim Teknoloji

Bilim Teknoloji Haberleri

Türkiye Drone Şampiyonası finalinin ilk etabı Elazığ'da başladı

Elazığ'da iki gün sürecek olan Türkiye Drone Şampiyonası final yarışının ilk etabı, 32 sporcunun katılımıyla başladı.

Tuşları kayısıdan olan piyano yaptı, görenler gözlerine inanamadı

Elazığ'da çocukluğundan beri teknolojiye merakı olan 19 yaşındaki Selim Ucun isimli vatandaş, geliştirdiği yazılım ile kayısının iletkenliğinden faydalanarak tuşları kaysıdan olan elektronik piyano yaptı. Ucun, kendisine imkan sağlanması halinde elindeki projeleri de hayata geçireceğini söyledi.

Başkan Şerifoğulları: 'Türkiye Drone Şampiyonasının paydaşı olmaktan dolayı gururluyuz'

Elazığ'ın potansiyel olarak her türlü organizasyona ev sahipliği yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye Drone Şampiyonasının paydaşı olmaktan dolayı gururluyuz. Her türlü imkanı sağladığımız bu önemli organizasyon, ulusal ve uluslararası alanda şehrimizin tanıtımına da önemli ölçüde katkı sağlayacaktır dedi.

Türkiye, sosyal medyayı yüzde 44 oranla iş için kullanıyor

Ülkelerin sosyal medyayı iş için kullanma oranları belli olurken, Türkiye’de bu oranın yüzde 44 olduğu kaydedildi. İlk sırada yer alan ülke ise yüzde 65 ile Endonezya oldu.

Demir: Bu sefer daha umutluyuz

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Fırat Teknokent’te faaliyet gösteren firmalar ve akademisyenlerle buluşmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a geldi. 

Harput'un tarihi dijital ortama taşındı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi Harput, sanal ortama taşındı.

Goart, dünya yolculuğuna Harput'tan başladı

Dünya'da ilk kez Elazığlı bir firma tarafından geliştirilen, turizm sektöründe çığır açacak olan sanal rehberlik uygulaması Goart, Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesinde hizmete sunuldu. Uygulamayı kullanan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Goart'ın sunduğu rehberlik hizmetine hayran kaldı. 

Çağın en popüler mesleği bilgisayar programcılığı olacak

Gerçekleştirdiği projelerle bilinen programcı Sezgin Yücedağ, bilgisayar programcılığının çağımızın en popüler mesleği olacağını söyledi. Özellikle gençlerin bu mesleğe daha fazla ilgi gösterdiğini ifade eden Yücedağ, ayrıca mesleğe yıllarını verenlerin daha yüksek rakamlarda kazanç sağladığını da sözlerine ekledi.

Geliştirdiği projeyle dünya birincisi oldu

Malatya’da yaşayan lise öğrencisi Feridun Balaban, geliştirdiği projeyle Amerika’da düzenlenen Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı’nda dünya birinciliği elde etti.

WhatsApp’ta güncelleme süreci başlıyor

Facebook’un bünyesinde bulunan sohbet uygulaması WhatsApp’ın kişisel verileri ihlal ettiği gerekçesiyle tepki toplayan güncelleme süreci yarın başlıyor. Ocak ayından bu yana tartışma konusu olan dayatma, kullanıcıları alternatif uygulamalara yöneltti. Türkiye’den de Turkcell’in BiP uygulaması alternatifler arasında tüm dünyada dikkat çekenlerin arasına girdi.

Sosyal medya fenomeni sosyal medyadaki tehlikelere karşı uyardı

Sosyal medya fenomenleri, son dönemde sosyal medyada özellikle gençler tarafından popüler olmak uğruna yapılan şiddet içerikli paylaşımlara tepki gösterdi. Sosyal medyada 1 milyon takipçisi bulunan Mehmet Enlioğlu, 'Küfür ve hakaret içermeyen videolarla da fenomen olunabilir' dedi.

Yaz sezonu öncesi son model cep telefonlarında yeni trend: Kiralama

Belirli aralıklarla yeni modellerinin piyasaya sürüldüğü cep telefonu piyasasında yeni trend kiralama. Yaz sezonu gelirken, tüketiciler en son ve güncel cep telefon modellerini bir üst model gelene kadar kısa süreli olarak kiralamaya yöneliyor.

Büyük Final Nefes Kesti

Excalibur Pubg Arena'nın finali nefesleri kesti

Excalibur PUBG Arena’da büyük final

Oyunseverlerin merakla takip ettiği Excalibur PUBG Arena’nın finalistleri belli oldu.

Mail ya da SMS yoluyla gelen linklere dikkat

Giderek yaygınlaşan veri hırsızlığında en çok kullanılan yöntemleri anlatan Bilgisayar Programcılığı Programı Dr. Öğr. Üyesi Zeliha Kartal Yıldız, bu yöntemlere karşı pek çok önlem alınabileceğine dikkat çekerek özellikle mail ya da SMS yoluyla gelen linklere tıklamadan önce iki kere düşünülmesi gerektiğini hatırlattı.

Sepiciler Deri ve Siemens Türkiye arasında Enerji Performans Sözleşmesi imzalandı

Deri sektörünün önde gelen üreticilerinden Sepiciler Deri ve Siemens Türkiye arasında Enerji Performans Sözleşmesi imzalandı. Bu kapsamda hayata geçirilecek Enerji Verimliliği Projesi ile Sepiciler’in elektrikten yüzde 17,2, doğalgazdan ise yüzde 27,3 oranında tasarruf etmesi öngörülüyor.

Dünyada internet kullanıcı sayısı 2020 yılında 4,5 milyarı aştı

Dünyada internet kullanımı yıllar içinde daha fazla yaygınlaşırken, 2020 yılında bu sayının 4 milyar 538 milyona ulaştığı kaydedildi. 2015 yılı verileri incelendiğinde ise internet kullanıcılarının 2 milyar 831 milyon olduğu gözlendi.

Üniversite öğrencileri oksijen üreten heykeller yapacaklar

Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı 2021 Black Sea Science yarışmasında, Doğuş Üniversitesi öğrencileri küresel ısınmadan dolayı tehlike altında olan dünya için C.W.A projesi ile iki farklı kategoride birincilik ve üçüncülük kazanarak uluslararası başarı elde etti. Proje kapsamında öğrenciler 'oksijen üreten heykelleri' hayata geçirmiş olacaklar.

Turkcell GNÇ'den sürprizler, hediyeler ve fırsatlar

Turkcell’in gençlere özel operatör bağımsız kullanılabilen uygulaması GNÇ’nin sürprizler, hediyeler ve fırsatlar sunduğu açıklandı. Uygulamaya giren gençlerin, her hafta sürpriz ödüllü yarışmalara katılabildiği ve ücretsiz GB kazandığı belirtildi.

Toplam 112 haber.