Haber Turu 05-08-2023
Haber turu 05-08-2023
- 05.08.2023 12:02
- Güncelleme: 05.08.2023 13:55
ELAZIĞLI DOÇ. DR. MURAT MÜCAHİT YENTÜR’E YENİ GÖREV
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Elazığlı Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür atandı.
2021 yılından beri İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Elazığlı Doç. Dr. Murat Mücahit Yentür’e yeni bir görev verildi. Elazığlı Dr. Murat Mücahit Yentür yeni görevlendirme ile İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.
DOÇ. DR. MURAT MÜCAHİT YENTÜR KİMDİR?
Murat Mücahit Yentür Elazığ'ın Maden ilçesinde 1975 yılında doğdu. İlköğrenimini Fatih Mehmet ilkokulu'nda, orta öğretimi Maden Ortaokulu'nda, Lise öğrenimini ise Maden Lisesi'nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Lisans, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Coğrafya Bölümü Yüksek Lisans, Hasan Kalyoncu Üniversitesi - İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Liderlik ve Küresel Girişimcilik Yüksek Lisansı mezunudur. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde Doktora eğitimini tamamlamıştır. İngiltere Birmingham City ve Portekiz İnterier Beira Üniversitesinde “Öğretmenlerin Hizmeti İçi Eğitiminin Geliştirilmesi” projelerinde yer almıştır. Yavuz Selim İlköğretim Okulunda Öğretmen, Fatih Ahmet Rasim Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcısı, Pertevniyal Lisesi’nde Müdür Başyardımcısı olarak, Bahçelievler Anadolu Lisesi ve Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi / Fen Lisesi’nde Okul Müdürü olarak görev yapmıştır. 2014 Yılında Şişli İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görevine atandı. Daha sonra İzmir Milli Eğitim Müdürlüğüne ve son olarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü misafir öğretim üyesi olarak dersler vermekte olup, Evli ve 3 çocuk babasıdır.
YRP ELAZIĞ GENÇLİK KOLLARI TRAFİKTEKİ VATANDAŞLARA SU İKRAMINDA BULUNDU
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Gençlik Kolları trafikteki vatandaşlara su ikramında bulundu.
Yeniden Refah Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Furkan Yusuf Yılmaz: “gençlik kolları olarak sıcakların yoğun geçtiği bu günlerde trafikte ki vatandaşlarımıza su ikram edip Genel Başkanımızın selamlarını iletip hayırlı yolculuklar diledik.” Dedi.
Yılmaz, Yeniden Refah gençliğinin daima halkın içinde olduğunu sadece seçim dönemlerinde değil dâimâ sahada oldukları Şeklinde açıklamalarda bulundu.
BASKİL’DE ÇİFTÇİLERE YÜZDE 70 HİBE İLE 122 ADET SÜT SAĞIM MAKİNESİ DAĞITILDI
Elazığ’ın Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 70 hibe ile 122 adet süt sağım makinesi dağıtıldı.
Baskil Kaymakamlığı ve Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinesinde Baskil Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve DAP İdaresi Başkanlığı tarafından kabul gören "Yüzde 70 Hibeli Süt Sağım Makinası Desteği Projesi" düzenlenen programla tanıtıldı. Geçen yıl ilk kez 45 tane süt sağım makinasının teslim edildiği ilçedeki çiftçilere bu yıl, rakam yüzde 300 arttırılarak 122 makine dağıtıldı.
TEKNOVA OSB’DE YATIRIMCI SAYISI HIZLA ARTIYOR
15 yatırımcının talepleri Elazığ TEKNOVA OSB Sanayi Parseli Ön Tahsis Komisyonu tarafından değerlendirilerek yönetim kuruluna onay için gönderildi. Toplamda 45 adet yatırımcının talepleri değerlendirilerek yer tahsisi yapıldı.
Elazığ TEKNOVA OSB Sanayi Parseli Ön Tahsis Komisyonu tarafından bugün 15 yatırımcının talepleri değerlendirildi.
Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, “Bugün Ön Tahsis Komisyonumuz 15 yatırımcımızla daha görüştü. Göreve geldiğimizde 9 olan yatırımcı sayımız Allah’ın izniyle bugün 45 oldu. 45 sayısının da katlanarak artacağından şüphemiz yok. Önümüzdeki hafta da YG-AG elektrik şebekesi ile ENH Yapım işi için ihaleye çıkılacak. TEKNOVA OSB’nin kurulum sürecini ve yatırımcı sayısını artırmaya yönelik emek veren Kıymetli paydaşlarımız Valiliğimiz ve Belediyemiz ile birlikte Elazığ’ımız için çalışmaya devam ediyoruz. memleketimize hayırlı ve uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.
TEKERLEĞİ KOPAN ARAÇ ŞARAMPOLE YUVARLANDI: 6 YARALI
Elazığ’da aynı istikamette seyir halinde olan iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında tekerleği kopan araç şarampole yuvarlandı. Kazada, her iki araçta toplamda 6 kişi yaralandı.
Kaza, Güney Çevre Yolu Aksaray TOKİ mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüleri öğrenilemeyen bir otomobil, aynı istikamette seyir halinde olan otomobile arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisiyle sol arka tekerleği kopan otomobil, yaklaşık 10 metre yükseklikten şarampole yuvarlandı. Takla atarak durabilen otomobilde 3, toplamda 6 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kentteki farklı hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
Polis, yaralıların olduğu ve her iki aracın büyük hasar aldığı kaza ile ilgili inceleme yaptı.