Cumartesi geceleri ekranlara gelen ve dördüncü sezonu ile izleyici karşısına çıkan Gönül Dağı dizisi, başarılı anlatımıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Berk Atan, Cihat Süvarioğlu ve Semih Ertürk gibi isimlerin öne çıktığı yapım, Eskişehir'in Sivrihisar bölgesinde kamera karşısına geçiyor. Sezonun sonlarına doğru ilerlerken, reytinglerdeki düşüş dikkatlerden kaçmıyor.

Bir dönem ardı ardına çift haneli reyting başarıları ile ön plana çıkan Gönül Dağı, dördüncü sezonda önceki sezonlara nazaran reyting gücünde bir azalma yaşıyor. Yine de, yayınlandığı birçok diziye kıyasla daha iyi bir konumda bulunuyor. Ancak, daima zirvede olmaya alışkın Gönül Dağı takipçileri için, alınan reytingler önceki dönemlere göre önemli ölçüde düşük.

Dizinin tüm izleyici kategorilerinde hikayeye olan ilgi devam etse de, zamanla hem ekip hem oyuncular hem de izleyiciler arasında bir yorgunluk hissediliyor. Bu durum, serinin sürekliliğini etkileyebilir.

30 Mart akşamı yayınlanan ve 133. bölümü ile ekranlara gelen Gönül Dağı, izleyici gruplarında en çok takip edilen yapım olma unvanını koruyor. Her ne kadar tüm kişiler ve ABC1 gruplarında reyting kaybı yaşansa da, AB grubunda önemli bir artış gözlemleniyor; bu da dizinin beşinci sezonu için olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Köprü Film/Ferhat Eşsiz'in yapımcılığını üstlendiği, Yahya Samancı'nın yönetmen koltuğunda oturduğu ve Ali Asaf Elmas ile Teoman Gök'ün senaryosunu yazdığı Gönül Dağı, anlatımı ve hikayesiyle izleyiciyi etkilemeye devam ediyor.