Rinoplasti ve Yüz Estetiği Kadavra Diseksiyon Fırat Dicle Havzası Kulak, Burun, Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ile Fırat Üniversitesi Kulak, Burun ve Boğaz Anabilim Dalı birlikte Rinoplasti ve Yüz Estetiği Kadavra Diseksiyon Kursu düzenlendi.

Rinoplasti ve Yüz Estetiği Kadavra Diseksiyon Kursu Başkanlığını Prof. Dr. Turgut Karlıdağ ve Doç. Dr. Nihat Susaman’ın yaptığı kursa yurt içinden ve yurtdışından 40 civarında kursiyer katıldı. Alanında uzman, etkin ve yetkin hocalar tarafından verilen kurs üç gün sürdü. Burun ve yüz estetiği konusunda son gelişmeler kursiyelerle paylaşıldı ve kadavra üzerinde uygulamalar yapıldı.

 

 

Kursun açılışında,  Kurs Başkanları Doç. Dr. Nihat Susaman, Prof. Dr. Turgut Karlıdağ ve Onursal Başkan Prof. Dr. Şinasi Yalçın’ın konuşmalarını takiben Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze de birer kısa konuşma yaptılar.

Fırat Üniversitesi Hastanesi 6. Kat Konferans Salonunda yapılan açılış konuşmalarından sonra Oturum Başkanlığını Prof. Dr. Şinasi Yalçın ve moderatörlüğünü Prof. Dr. Turgut Karlıdağ’ın yaptığı bilimsel programda Doç. Dr. Nagihan Bilal, Prof. Dr. Uygar Levent Demir, Prof. Dr. Zeliha Kapusuz, Prof. Dr. Taşkın Yücel konularla ilgili birer sunum yaptı.

Kursun 2. günü Prof. Dr. Taşkın Yücel’in yaptığı Master Diseksiyon ile başladı ve takiben Rinoplasti pratik uygulama Prof. Dr. Taşkın Yücel, Prof. Dr. Uygar Levent Demir, Prof.Dr. Zeliha Kapusuz, Doç. Dr. Nagihan Bilal, Prof. Dr. İrfan Kaygusuz, Prof. Dr. Turgut Karlıdağ, Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu, Doç. Dr. Nihat Susaman, Doç. Dr. Orkun Eroğlu mentörlüğünde ve Doç. Dr. Sertaç Düzer, Prof. Dr. Öner Sakallıoğlu’nun salon sorumluluğunda kursiyerlere kadavrada pratik uygulama yaptırıldı.

Elazığ da Rinoplasti ve Yüz Estetiği Kadavra Diseksiyon Kursunun 3. gününde Prof. Dr. Gökçe Özel, Doç. Dr. Tevfik Sözen, Uzm. Dr. Betül ŞAHİN ‘in yaptığı Master Diseksiyon ile başladı. Öğle yemeğini takiben Yüz Estetiği pratik uygulama Prof. Dr. Taşkın YÜCEL, Prof. Dr. Zeliha Kapusuz Gencer, Doç. Dr. Nagihan Bilal mentörlüğünde interaktif olarak kursiyerlere kadavrada pratik uygulama yaptırıldı. Kurs, kursa katılan katılımcılara sertifikalarının verilmesi ile sona erdi.