Dsi Haberleri
SON DAKİKA

Dsi Haberleri

Kanatlı Barajı Doldu Taştı!

Elazığ'da Karakoçan ve Kovancılar ilçeleri sınırlarında inşa edilen Kanatlı Barajı tamamen doldu. Barajın taşmaması için, fazla su tahliye edilmeye başlandı.

Akyürek Köyü Taşkın Koruma İnşaatı İşine Ait Sözleşme İmzalandı

Elazığ Palu İlçesi Akyürek Köyü Taşkın Koruma İnşaatı işine ait sözleşme imzalandı

Hatunköy Bermaz İletim Kanalı Temizlendi

Hazar Gölünü besleyen Hatunköy Bermaz İletim Kanalı, DSİ Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasıyla temizlendi.

Elazığ’da 2023 Yılında 120 Km Dere Islah Edildi

Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ Bölge Müdürlüğü, 2023 yılında Elazığ'da 120 Kilometre derenin ıslah edildiğini açıkladı.

Sivrice Kavallı Göleti ve Sulaması Planlama Yapım İşi Sözleşmesi İmzalandı

Sivrice Kavallı Göleti ve Sulaması Planlama Yapımı İşi için DSİ 9. Bölge Müdürlüğü ve yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.

Milletvekili Işıkver’den, Sulama Projeleri Girişimi

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta’yı ziyaret ederek Elazığ’daki bir çok proje hakkında detaylı bilgiler alarak istişarelerde bulundu.

Milletvekili Keleş: Kuzova'ya su veriliyor

DSİ Bölge Müdürlüğü ve TEİAŞ yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucu Kuzova’ya bayram öncesi tarımsal su verileceğinin müjdesini veren AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Kuzovalı üreticilerimize bayram öncesi tarımsal su verileceği konusunda sözümüz vardı...

AK Parti Elazığ Milletvekilleri ve İl Başkanı, İl Genelinde Temaslarını Sürdürdü

AK Parti Elazığ Milletvekilleri, esnaf ve sivil toplum kuruluşu ziyaretleri gerçekleştirdi. Milletvekilleri, DSİ 9. Bölge Müdür Yardımcısı Hacı Akgül’den de Kuzova Pompa İstasyonu’nda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğüne Alınacak 85 İşçi Kadrosu İçin 4 Bin 741 Başvuru Yapıldı

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinde çalıştırmak üzere 85 sürekli işçi kadrosu için sınavsız kura yöntemiyle personel alımı gerçekleştirdi.

DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü’ne Sebahattin Şamcı Atandı

DSİ Elazığ Bölge Müdürlüğü görevine DSİ Şanlıurfa Bölge Müdür Yardımcısı Sebahattin Şamcı atandı.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Elazığ’da 45 İşçi Alacak

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü bünyesinde Elazığ’da istihdam edilecek 45 işçi alınacak.

Gümüşkavak Mahallesi 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı İçin İmzalar Atıldı

Elazığ Merkez Gümüşkavak Mahallesi 2. Kısım Taşkın Koruma İnşaatı işine ait sözleşme imzalandı.

Kuşhane Deresi Islah Edildi

Elazığ ili Palu ilçesi Baltaşı Köyü Kuşhane deresi, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü iş makineleri ve personeli tarafından gerçekleştirilen makineli çalışma kapsamında ıslah edildi. 

Çakmakkaya Köyü İnci Deresi Islah Edildi

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi Çakmakkaya Köyü İnci Deresi, DSİ 9. BÖlge Müdürlüğü tarafından ıslah edildi.

Maden Çayı Islah Edildi

Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9. Bölge Müdürlüğü, Elazığ ili Maden ilçesi Çitli, Hatunköy, Bahçedere ve Işıkdere köylerinden geçen Maden çayını ıslah etti. 

Murat Nehri Islah Edildi

Elazığ Palu İlçesinden geçen Murat Nehri, DSİ Bölge Müdürlüğü iş makineleri ve personeli tarafından gerçekleştirilen toplu makineli çalışma kapsamında ıslah edildi. 

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğüne 29 Personel Alınacak

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, merkez ve taşra teşkilatı birimlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4’üncü maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilmek üzere, 1273 sözleşmeli personel alacak. Bu kapsamda DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğüne 29 personel alımı gerçekleştirilecek.

Kuzova Pompaj Sulaması Enerji Tesisi (GES) Yapımı İşine Ait Sözleşme İmzalandı

Elazığ Kuzova Pompaj Sulaması Enerji Tesisi (GES) Yapımı işine ait sözleşme imzalandı.

Elazığ içme suyu isale hattı 2. kısım işinde çalışmalar sürüyor

Elazığ içme suyu isale hattı 2. kısım işinde çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmanın tamamlanması ile Elazığ ve 4 beldenin içme ve kullanma suyu ihtiyacı sağlanacak.

Elazığ'da mikrohavza sulaması tamamlandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Büyükdere Mikrohavzası Sulamaları inşaatında çalışmalar tamamlandı.

Elazığ’da Sulama Sezonu Başladı

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi AKCA, Elazığ’da 2022 Yılı Sulama Sezonunun 6 Haziran tarihinde başladığını belirterek, toplam 146 bin dekar tarım arazisinde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2022 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 438 Milyon TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini söyledi. 

Bakan Murat Kurum: 'Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Bu ülkenin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan, başkomutanımız, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'a kast edenlere, onu tehdit edenlere diyoruz ki, milletin iradesine tehdit sökmez. Bu millet, Recep Tayyip Erdoğan'a düşmanlık eden tüm hadsizlere, küheylanlık yapanlara, PKK sevicilerine, Avrupa ülkelerine 'harekete geçin' diye yalvaranlara, devleti hedef gösterenlere, şehit cenazelerinde gülüşenlere, bu iflah olmaz güruha her fırsatta tokadı vurmuş, bundan sonra da vuracak ve yere serecektir. Recep Tayyip Erdoğan'ı 2023'te yeniden başkan yapacağız' dedi.

Elazığ 1. Amatör'de şampiyon Aksaray Gençlik

Elazığ 1. Amatör Küme Play-Off Final maçında Aksaray Gençlikspor, DSİspor'u 2-1 yenerek şampiyon oldu.

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde final tarihi netleşti

Elazığ 1. Amatör Küme Futbol Ligi'nde şampiyonun belirleneceği DSİ Spor-Aksaray Gençlikspor maçının tarihi ve saati netleşti.

Elazığ'da dere ıslah çalışmaları sürüyor

Elazığ'da DSİ tarafından sürdürülen çalışmalar nedeniyle Uzuntarla Köyü Deresi ıslah edildi.

DSİ Genel Müdürü Yıldız: 'Elazığ'a 15 baraj ve 3 yeraltı depolaması kazandırdık'

Doğu'nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Elazığ'da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda 87 adet tesis ile 2 milyar 850 milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, 'Elazığ'da son 19 yılda 15 baraj ve 3 yeraltı depolaması inşa ettik' dedi.

Kanatlı Barajı sanat yapılarına ait sözleşme imzalandı

Elazığ Kanatlı Sulaması Sanat Yapıları işine ait sözleşme, DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar ile yüklenici Sabırlılar İnş. Müteah. Taş. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında imzalandı.

DSİ’de Sulama sezonu toplantısı gerçekleştirildi

Elazığ'da DSİ 9. Müdürüm Mahmut Dündar’ın başkanlığında, sulama birlik başkanlarının katılımıyla 2022 yılı sulama sezonu öncesi hazırlık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 

Palu Kovancılar İçme Suyu isale hattı tamamlandı

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Elazığ Palu Kovancılar içme suyu İsale Hattı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, Palu ve Kovancılar ilçelerinin 2040 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

Yıldırım: Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret etmek gözü dönmüşlük, hadsizlik, zavallılıktır

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, teşkilatı üyeleri gittiği Elazığ Adliyesinde, bir televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanan Sedef Kabaş ile programdaki diğer konuklar CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu hakkında suç duyurusunda bulundu.