Emeklilere yönelik maaş promosyonu müjdeleri ardı ardına geliyor. Kamu ve özel bankalar, emekli maaş promosyonlarını sıkça güncelliyor. Tüm emekliler, bankaların sunduğu promosyon ödemelerinden yararlanabiliyor ancak bu avantajlar için üç yıllık taahhüt gerekiyor.

Milyonlarca emekli, hangi bankanın ne kadar maaş promosyonu sunduğunu merak ediyor ve araştırıyor.

Nisan ayı itibarıyla, hem kamu bankalarında hem de özel bankalarda promosyon miktarları arttı. Kamu bankaları, emeklilere 8 bin TL'den 12 bin TL'ye kadar maaş promosyonu ödeme yaparken, özel bankalardaki promosyon tutarları ise farklılık gösteriyor.

İŞ BANKASI PROMOSYON NE KADAR 2024? 


T.C. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile İş Bankası arasındaki yeni anlaşma gereğince, 28 Mart – 30 Nisan 2024 tarihlerinde emekli maaşlarını İş Bankası’na aktaran veya yeni olarak İş Bankası’nı seçen SGK emeklileri (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur dahil), 12 bin liraya kadar çıkan bir nakit promosyon kazanma şansı elde ediyor.

Bunun yanı sıra, İş Bankası’na emekli maaşını taşıyanlar için Maximum Kart ve ek kartlardan herhangi bir ücret alınmıyor.

Maaş aralığına göre promosyon tutarları şu şekildedir:

  • 10.000 TL'ye kadar (10.000 TL hariç) olan maaşlar için 5.000 TL,
  • 10.000 TL ile 15.000 TL (15.000 TL hariç) arasındaki maaşlar için 8.000 TL,
  • 15.000 TL ile 20.000 TL (20.000 TL hariç) arasındaki maaşlar için 10.000 TL,
  • 20.000 TL ve üzeri maaşlar için 12.000 TL promosyon ödenmektedir.

İŞ BANKASI EMEKLİ PROMOSYON BAŞVURU NİSAN 2024 

SSK veya Bağkur’dan emekli olacak kişilerin, SGK İl Müdürlüklerine doğrudan başvurarak ya da e-devlet aracılığıyla yaptıkları emeklilik işlemlerinde İş Bankası’nı tercih etmeleri şarttır. Emekli Sandığı’ndan emekli olacak bireylerin ise, çalıştıkları kurumlara verecekleri dilekçede maaşlarının İş Bankası üzerinden ödenmesini istemeleri gerekmektedir.

Bu adımları takiben, emekli maaşını İş Bankası’ndan almak isteyenler İşCep, İnternet Şubesi veya herhangi bir İş Bankası şubesine giderek ilgili hesabı belirtmek ve promosyon için başvuruda bulunmak zorundadır.

Ayrıca, mevcut emekli maaşını başka bir bankadan alanlar, şubeye gitmeye gerek kalmadan İşCep ya da İnternet Şubesi üzerinden kolaylıkla maaşlarını İş Bankası’na transfer edebiliyorlar.

İş Bankası’na emekli maaşını taşıyanlar için sunulan 12 bin TL’ye kadar olan promosyon ödemesi, emeklilerin maaş ödemelerini 3 yıl boyunca İş Bankası üzerinden alma taahhüdü ile gerçekleştiriliyor.

Emlakkulisi